Gratis "Photoshop" til mobilen

Høj på musikken

Jeg kan godt godt acceptere, at man kan høre toner, når man er vind og skæv af hash, som man ikke registrerer, når man er ædru. Men at hamp som materiale skulle være særlig godt at bygge hovedtelefoner og højttalere af, er nok mere et modefænomen end realitet.

Ikke desto mindre har den amerikanske Hi-Fi fabrikant Grado Labs lanceret verdens første hovedtelefoner, der (for en stor del) er fremstillet af hamp. Grado stiller sig dermed op i den kø af producenter i alle mulige brancher, der mener, at hamp ikke kun kan ryges.

Hamp og cannabis som medicin er allerede velkendt. Kigger man på supermarkedernes og kioskernes hylder, finder man også energi-drikke med hamp i bageblandinger, så man kan lave hash-kager hjemme i køkken-ovnen.

(Foto: Grado)

Grado hævder nu, at firmas hjemme-opfundne blanding af hamp og ahorn skaber en lyd, der er både varm, behagelig, præcis og lægger den ægte vibrato i stemmerne. Og Grado ved altså noget om god lyd.

Den lille fabrik i New Yorks Brooklyn kvarter har håndbygget eksklusive pick-upper, hovedtelefoner og højttalere siden 1953. I en periode lavede Grado også high-end forstærkere.

Mange af Grados produkter har fået top-anmeldelser og er bl.a. kåret som verdens bedste pick-up nål til klassiske pladespillere.

Gennem utallige eksperimenter med forskellige materialer har Grados udviklere fundet frem til blandingen af ham og ahorn-træ er det helt rigtige til at omkranse driverne – højttaler-enhederne – i de nye Hemp Headphones.

(Foto: Grado)

Træet skal tilføre en mere dynamisk mellemtone, distinkt bas og meget præcis diskant. Frekvens-området skal således gå helt nede fra 13 Hz i bunden til 28.000 Hz i toppen. Det er mere, end dert menneskelige øre normalt kan opfatte. Måske det hjælper at være lidt høj.

Da Grado er meget traditionelt tænkende i alle sine tiltag, bruger hovedtelefonerne naturligvis kabel til at overføre signalerne. Ifølge Grado er trådløst Bluetooth endnu ikke godt nok til ægte Hi-Fi.

Grado tager 480 britiske pund for sine Hemp Headphones. Det er ca. 4.000 kroner og ganske dyrt for et sæt hørebøffer. Men ok – hvor mange andre kan prale af, at de hører en lydbog eller musik med hash omkring ørerne….

(Indledningsfoto til artiklen: Grado Labs)

(Foto: Grado)

(Foto: Grado)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gratis "Photoshop" til mobilen