TV skal vise film, som de er lavet

IPhones kan blive dyrere op til jul

Lige siden handelskrigen mellem Kina og USA blev skærpet i foråret, har der været mange gætterier på, hvordan de forhøjede toldsatser ville ramme amerikanske elektronik-fabrikanter. Først og fremmest Apple, der får sine iPhones og iPads bygget på fabrikker i Kina.

Den første import-told for underholdnings-elektronik træder i kraft den 1. september. Meget mere alvorligt bliver det den 1. december, hvor langt højere toldsatser træder i kraft. De vil bl.a. gå ud over de tre nye iPhone 11 telefoner, som Apple præsenterer den 10. september.

Toldsatserne fra september vil Apple formentlig ”æde selv” for at undgå at chokere forbrugerne. De har i forvejen klaget over, at Apples priser bare er steget og steget i de senere år. Uden at der har været handelskrig til at accellere den kedelige udvikling..

Det betyder naturligvis, at Apple må skære i sine avancer. I sidste ende vil det gå ud over koncernens sædvanligvis komfortable overskud – og så bliver Apples aktionærer sure.

Her i september bliver Apple belastet med 10 pct. told på nogle produkter. Den forhøjes med 15 pct. til december plus yderligere fem pct. ekstra. Altså i værste fald 30 pct. Sådan et hop hverken vil eller kan Apple absorbere, selvom selskabet har tjent styrtende med penge i de senere år.

Det store spørgsmål er, om europæiske og danske forbrugere også bliver påvirket af højere Apple priser som følge af handelskrigen mellem USA og Kina. (Foto: Dhe Haivan / Unsplash)

Amerikanske analytikere regner derfor med, at Apple må sende prisforhøjelserne videre til forbrugerne i tiden op mod jul. Måske Apple allerede tager de første skridt om to uger, når iPhone 11, Apple Watch 5 og AirPods 3 har verdenspremiere.

De amerikanske erhvervs-medier synes også at være uenige om, hvorvidt de drastiske prisforhøjelser kun vil gå ud over Apple brugere i USA. Om europæiske og danskere forbrugere vil blive ramt, er ikke til at få at vide.

I princippet behøver Apple jo ikke at sende produkter beregnet til Europa via USA. I så fald vil de ikke blive berørt af den amerikanske Kina-told. Kun den sædvanlige import-told til EU.

De Apple produkter, som rammes af en 30 pct. told fra 1. september, er Apple Watch, iMac computere, AirPod øretelefoner, alle Beats hovedtelefoner og den stemme-styrede HomePod højttalere.

I december følger så iPhone, iPad, MacBook Air, MacBook Pro, iPod touch, Apple TV, Apple Pro Display XDR samt forskelligt tilbehør som tastaturer, mus og hovedtelefoner med ledning.

Apple forsøger i øjeblikket at flytte dele af sin produktion ud af Kina og til lande som Vietnam eller Indien. Det kan bare ikke gøres fra én dag til en anden. Fabrikker skal bygges eller ombygges, og lokale medarbejdere skoles….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TV skal vise film, som de er lavet