Snapchat træt af præsidenten

I dag har du fået den nye Edge på din pc

Hvis I bruger en Windows-baseret pc og har tændt for automatiske opdateringer fra Microsoft, vil I opdage i dag eller i morgen, at I har fået en ny browser på jeres computer.

Microsoft benytter nemlig sin månedlige Windows Update på at sende og installere den nye udgave af Edge programmet på jeres pc.

Ved at bruge denne metode håber Microsoft på, at mange flere vil bruge Edge fremover, end det var tilfældet med første version. Nu har folk jo den nye Edge på deres skærm – så kan de lige så godt tage den i anvendelse.

Microsoft Edge er blevet hurtigere og mere sikker end forgængeren. Browseren bruger samme motor som Google Chrome. (Foto: Microsoft)

Der var engang, hvor Microsoft dominerede browser markedet totalt med sin Internet Explorer. Den forsømte software-giganten dog at forbedre med interessante nye features. Derfor blev Microsoft indhentet og til dels overhalet af konkurrenter som Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Microsoft forsøgte at redde, hvad reddes kunne, ved at lancere Edge browseren i 2015. Den slog bare ikke an og har måttet leve i skyggen af Googles feber-succes Chrome.

Sidste år besluttede Microsoft så at følge i kølvandet på Google. Ud fra princippet om, at ”if you can’t beat them, join them.” Edge browseren blev fuldstændig skrevet om og bruger nu samme “open source” motor som rivalen Chrome.

https://www.youtube.com/watch?v=JjbCyzH6Uhw%20

Interesserede har kunnet downloade den nye Edge manuelt siden januar. Den version var ikke helt komplet, så antallet af downloads har nok ikke været imponerende. Derfor sender Microsoft nu en helt færdig udgave ud til alle. Ligegyldigt, om de vil have den eller ej.

Når den nye Edge har samme base af program-kode som Chrome, betyder det bl.a, at betjeningen af de to browsere er ret ens. Men der er stadig en del forskelle.

Edge er således blevet mere sikker og bedre kompatibel med en del websider. Og browseren er blevet hurtige og mindre hardware-krævende end Chrome selv.

Den nye Edge browser fra Microsoft indeholder et lille surfer-spil, man kan hygge sig med, når man trænger til en pause i pc-arbejdet. Se også videoen i denne artikel. (Foto: Microsoft)

Meget praktisk kan Microsoft Edge nu arbejde med de samme extensions som Chrome. Udvidelserne kan man finde og downloade i Microsoft Store på intenret.

Microsoft sørger samtidig for, at alle ens gamle Edge opsætninger, bookmarks, adresselister osv. vil blive overført til den nye udgave, når man installerer den via Windows Update.

Vi får se, om det lykkedes for Microsoft at lokke kunder fra Chrome, der efterhånden sidder på over 2/3 af browser markedet. 68,3 procent i maj ifølge analysefirmaet Netmarketshare. Firefox er nummer to i verden med godt otte procent. Den gamle Edge har 6,7 og Apples Safari 3,7 procent….

(Indledningsfoto til artiklen: Microsoft)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat træt af præsidenten