Virus skaber meget renere luft

LG forsøger med et comeback

Mens sydkoreanske LG sælger masser af tv-apparater til danskerne, går det slet ikke godt med smartphones. Selvom LG laver flere interessante mobiler, har ingen af dem optrådt på LG’s danske hjemmeside i det seneste år.

Det er et stort spørgsmål, om det samme vil ske med LG’s helt nydesignede Velvet serie af smartphones. De ventes at få officiel verdens-premiere den 7. maj og imødeses bl.a. med spænding i Tyskland, hvor LG er et ret stort mobiltelefon mærke.

Velvet skal formentlig afløse otte generationer af G-type telefoner fra Sydkoreas næststørste smartphone fabrikant. På en video, som LG har udsendt som appetit-vækker, fremtræder Velvet slankere og mere firkantet end tidligere LG mobiler. Lidt i retning af Sonys Xperia modeller.

LG vil tilsyneladende også bryde med tidligere tiders ret konservative farve-politik. Der kommer meget mere pang på kulørerne – ikke kun modeller i sort og sølv. En af de nye farever er “Illusion Sunset”, der får telefonen til at skifte udseende efter de lysforhold, den møder i omgivelserne.

(Foto: LG)

5G er et vigtigt argument for LG. Derfor bruger koreanerne ikke Qualcomms stærkeste processor – Snapdragon 865 – i sin nye telefon. Den kræver nemlig ekstra chips for at kunne køre med den nye mobiltelefon-standard, og det tager plads indeni mobilen.

LG har i stedet valgt den nyere Snapdragon 765. Den er en smule svagere, men har 5G integreret i selve processoren. Det giver bedre muligheder for at bygge en slank mobil, som til gengæld ikke kan kaldes topklasse i specifikationerne.

LG vil udstyre Velvet med tre kameraer på ryggen. De ser lidt anderledes ud end på andre moderne mobiler. Hovedkameraet på 64 megapixel er nemlig meget større og rager tilmed en smule ud fra coveret. LG kalder designet for “raindrop.”

Velvet har skuffen til SIM-kort siddende i toppen. Tænd/sluk knappen sidder op højre side, mens volumen er anbragt til venstre. Her sidder også en separat knap til at aktivere stemme-styring via Google Assistant. Der er ikke et ord om LG’s egen ThinQ kunstige intelligens, så det kan være, den bliver droppet nu.

 

Højttalere sidder i bunden af LG Velvet. Formentlig får telefonen tre separate højttalere, hvor den ene fungerer som subwoofer. LG har altid satset meget op at give sine mobiler god lydkvalitet og har i perioder hentet hjælp hos Bang & Olufsen i Struer.

I sit engelske pressemateriale reklamerer LG med, at Velvet bliver mere behagelig og blødere at røre ved. Heraf navnet ”velvet”, der er det engelske ord for fløjl. Køberen kan vælge mellem fire farver og Velvet skal ”vække billeder af blank blødhed og førsteklasses blidhed”, som reklame materialet beskriver det.

I Danmark konkurrerer LG traditionelt med mærker som Samsung og OnePlus. Om Velvet får en chance mod de to rivalers nye Galaxy S20 og OnePlus 8 telefoner, er nok lidt tvivlsomt….

(Indledningsfoto til artiklen: LG)

(Foto: LG)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Virus skaber meget renere luft