Nu er OnePlus selv et flagskib

Zoom er hullet som en schweizer-ost

Video-konference systemet Zoom har opnået en utrolig popularitet i de senere uger med Corona virus og social afstand, fordi app’en gør det nemt for grupper at snakke sammen og se hinanden pr. skærm.

Desværre har Zoom også afsløret store svagheder i sikkerheden og beskyttelse af brugernes private data. Således skal det være alt for nemt at hacke sig ind på andres konti og se (ulovligt) med, hvad de siger og gør på video-telefonien.

Selvom Zoom har lovet at lappe hullerne hurtigst muligt, vælter flere ulykker nu ned over det ellers glimragende program.

Således rapporterer det it-sikkerheds-mediet BleepingComputer, at information om over en halv million Zoom konti er til salg i hacker fora og på den mørke del af internet – det såkaldte ”dark web.”

Her er et skærmbillede af en af de databaser, man kan finde på dark web med brugernavne og koder til Zoom. (Ilustration: BleepingComputer)

Til Zooms undskyldning kunne det dog se ud, som om de vitale data ikke er sluppet ud via huller i de seneste nye udgaver af app’en. Hackerne har i stedet haft held til at genbruge informationer fra indbrud i andre apps og programmer.

Eftersom mange folk er dovne og sjuskede med deres adgangsnavne og passwords, bruger de dem igen og igen andre steder – som f.eks. Zoom, som de lige har downloadet i forbindelse med COVID-19 krisen.

Da hackerne fik samlet et pænt antal fungerende brugernavne og passwords, satte de dem til salg på dark web. Der kan nemlig være penge i andres koder, og på denne del af nettet spørger ingen, hvad købere skal bruge informationerne til.

Dog er Zoom endnu ikke i høj kurs. Ifølge BleepingComputer er nogle af databaserne gratis. Formålet er at skabe fest og ballade, så mange flere deltager i at bombardere Zoom med hacker angreb….

(Indledningsfoto til artiklen: Microsoft)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er OnePlus selv et flagskib