YouSee kommer med ny tv-kanal

En iPad, I kan have med i lommen

Modsat mobiltelefoner er tablets begrænset af deres størrelse. De skal være mindst syv tommer store, for at der er fornuft i at bruge dem. Er de mindre, er de jo en smartphone.

Queen’s University i Canada mener man noget andet. Inspireret af de antikke ægypteres papyrus ruller har universitets Human Media Lab udviklet den fascinerende MagicScroll tablet.

I stedet for at have tablet skærmen anbragt i faste rammer i et metal-chassis lader Queen’s det fleksible display rulle op og i omkring et rør, der indeholder elektronik, højttalere og batteri.

 

Både giganter som Samsung og LG er på vej med nye super-tynde OLED-skærme, der kan foldes eller bøjes eller hænges op på en væg som en plakat. Det fleksible display skal også bruges til kommende folde- og klaptelefoner.

Canadierne er dog de første til at vise teknologien på tablets. MagicScroll har en 7,5 tommers skærmi 2K kvalitet, som man trækker ud i den længde, man har brug for. Det sparer plads, og rullet sammen kan man for første gang tage sin iPad, Galaxy Tab osv med i lommen.

Måske forskerne og de studerende fra universitetet i Ontario ligefrem står med nøglen til tablet kategoriens overlevelse. Gennem flere år er salget nemlig faldet og faldet, efterhånden som mobiltelefonernes skærme er blevet større og større.

Den canadiske tablet-cylinder kan selvfølgelig betjenes med finger touch og pen som en almindelig tablet. Dertil kommer, at MagicScroll kan forsynes med knapper i hver ende af rullen, som bruges til navigation, tænd/sluk og andre funktioner.

Queen’s folkene foreslår også, at man yderst på displayet anbringer aflange vinduer med sine mest anvendte features. Ved kun at åbne skærmen en smule vil man her kunne læse f.eks. emails, Facebook og Twitter indlæg, studere kontaktlister osv. Betjeningen vil så foregå med knapperne i hver side af cylinderen.

Human Media Lab har præsenteret sin MagicScroll prototype på YouTube, hvor reaktionerne har været meget delte….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YouSee kommer med ny tv-kanal