Devialet giver mobiler punch i musikken

Bærbart monster for kreative

Stort set alle bærbare pc’er burger LCD-skærme. Nogle ganske få har OLED-displays ligesom på mobiltelefoner, mens kun en enkelt er udstyret med de efter sigende endnu bedre Mini-LED skærme. Det er MSI’s nye luksus-laptop Creator 17.

Ordet luksus er helt rigtigt at bruge. MSI computeren er nemlig stor, meget stærk og desværre også meget dyr. Den er lige som at købe en stor sportsvogn, deer har mange flere kræfter, end man må bruge på de danske lande- og motorveje.

Årsagen til, at laptop fabrikanter bruger LCD skærme er, at de stadig er meget billigere end OLED displays. Specielt, når de er større end mobilernes seks-syv tommer. Det ses også på fladskærms-tv, hvor OLED skærme er meget dyrere end LCD varianterne.

(Foto: MSI)

Mini LED er den nyeste teknologi, man har set på dyre tv. Nu lander den så også på bærbare pc’er – og før de dyre smartphones. Skærmen er på 17 tommer og kan vise billeder og video i 4K kvalitet. Takket være Mini LED skal farverne være de mest naturtro og kontrastrige på markedet.

Rent teknisk ligger Mini LEDs tættere på LCD teknologien end på OLED, mens en anden ny tv-teknologi – Micro LEDs – har det lige omvendt. En af fordelene ved Mini LEDs er, at computeren kan tænde og slukke for skærmens baggrunds-belysning ved hjælp af sensorer og kunstig intelligens.

Med andre ord tilpasser den sin lysstærke automatisk efter forholdene. Det kan f.eks. være på dele af displayet, hvor der kræves dybere sort og mere koncentrerede hvide kulører.

(Foto: MSI)

 

MSI sigter efter seriøse computer-spillere, film- og videofolk, grafikere og tegnere med sin nye Creator 17 laptop. Det ses også af, at computeren som standard rummer Intels kraftige Core i/-10875H processor og diske på op til 2 TB.

Man kan vælge mellem flere forskellige grafikkort – alle fra Nvidia. Det er f.eks. Nvidia TX-2060 eller RTX-2080 Super Max-Q, hvis det skal gå rigtig stærkt.

Hurtigt løber kronerne dog også ud af kreditkortet, hvis man er interesseret i at købe et eksemplar. Mindsteprisen i USA for en MSI Creator 17 ligger på 1.800 dollars eller ca. 12.500 kroner. Danske priser kendes endnu ikke…

(Indledningsfoto til artiklen: MSI)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Devialet giver mobiler punch i musikken