Her er den nye iPad Pro

MacBook Air bliver billigere

Apple har altid kunnet noget med priser. Som regel tryllekunsten at sælge ting dyrt. Nu sker der noget helt usædvanligt hos Apple: En MacBook bliver billigere. Ovenikøbet den mest populære model på det danske marked – MacBook Air.

Apple har lagt dobbelt op i ydeevne, et meget bedre tastatur og ganget lagerpladen med to i den nye MacBook Air, der havde verdens-premiere i dag. Air 2020 koster 8.999 kroner og noget mindre, hvis man har ret til studie-rabat.

Skærmen er den velkendte Retina på 13 tommer. Den håndteres af den Iris Plus grafik, der følger med Intels processorer. Altså ingen separat grafikchip som i større MacBooks. Apple hævder dog, at grafikken er 80 procent hurtigere end på den gamle Air model. Den var så til gengæld også ret sløv.

MacBook Air skal først og fremmest have fået et langt bedre tastatur end forgængeren. (Foto: Apple)

Indenbords tilbyder Apple for første gang en MacBook Air med Intels kraftige processorer med fire kerner. I den nye 2020 variant er det Intels 10. generation chips med Core i7 som den stærkeste. Den skal sikre dobbelt så høj ydeevne som forgængeren.

Den største daglige forskel vil MacBook Air købere dog opleve i tastaturet. Væk er de ofte irriterende ”Butterfly” taster, og ind er kommet Apples nyere ”sakse-teknologi”. Den har Apple hentet fra den store MacBook Pro på 16 tommer og kalder den i MacBook Air for ”Magic Keyboard”. I øvrigt det samme som til den nye iPad Pro.

Laptoppens chassis er lavet af 100 procent genbrugs-aluminium. Det rummer mindst 256 GB i hurtigt SSD-lager og fås med 2 TB som maksimum. Det er det dobbelte af den nuværende MacBook Air.

Grafikken på 13 tommer skærmen skal være blevet 80 procent hurtigere. (Foto: Apple)

Der er T2 sikkerheds-chip, forbedrede højttalere, tre mikrofoner at tale i og to Thunderbolt 3 stik til kombineret data, opladning og video output. Kører man med en ekstern skærm, må den være i helt op til 6K kvalitet.

Den nye MacBook Air til lavere pris fås i sølv eller Space Gray. Den kan bestilles på https://www.apple.com/dk/ fra i dag og kommer i de fysiske butikker fra næste uge….

(Indledningsfoto til artiklen: Apple)

(Foto: Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den nye iPad Pro