HiSense tv kører selv op

Facebook forbedrer sikkerhed

Hvis I er medlem af Facebook, har I formentlig allerede fået en lille advarsel fra det sociale medie. Den beder jer tjekke jeres private indstillinger en ekstra gang og giver et direkte link til Facebooks nye-layoutede afsnit for personlige data.

Her kan Facebook brugerne bl.a. indstille, hvem der kan se deres opslag og private informationer. De kan også bede om at få advarsler, når en person prøver at logge ind i deres navn. Desuden kan man tjekke, hvilke tredje-parts apps der kan se ens data, geografiske placering, interesser osv.

Dermed begynder Facebook-boss Mark Zuckerberg at holde sit nytårs-løfte om at fokusere mere på sine abonnenters data-sikkerhed.

Det lyder måske ikke af så meget at sende et lille opslag ud på Facebook brugernes nyhedsstrøm. Men har man over 2,3 milliarder abonnenter som Facebook, kan det være en pænt stor opgave – med en enorm effekt.

(Illustration: Facebook)

De første Facebook brugere har modtaget deres advarsel – jeg har i hvert fald fået min – og resten vil se den i løbet af de kommende dage og uger.

Verdens største sociale medie har samtidig løftet sløret for et nyt ”Off-Facebook Activity” værktøj. Det giver adgang til at se, hvilke typer information Facebook henter fra firmaer udefra om hvert enkelt medlem.

Denne slags data bruges typisk til at lave målrettede og personlige Facebook reklamer. Via værktøjet kan man både studere de pågældende informationer og slette dem fra ens konto, hvis man ønsker det.

Endelig fremhæver Facebook en af sine gamle features – nemlig login advarslen. Den slår ikke kun alarm, når andre personer prøver at få adgang til ens konto – men også hvis en app gør det. Det kan f.eks. ske, når man har brugt sit medlemskab af Facebook til at få adgang til andre websider og online services.

(Indledningsfoto til artiklen: Michal Jarmoluk / Pixabay)

Facebooks nye sikkerheds-værktøjer. (Foto: Facebook)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HiSense tv kører selv op