Danmark ikke så dyr i Big Mac

HiSense tv kører selv op

HiSense er et stort navn i tv-apparater på det kinesiske marked, men ses kun sjældent i danske butikker. Lidt mærkeligt, for HiSense sælger f.eks. 4K tv til meget lave priser. Ind imellem har den stats-ejede tv-fabrik også meget originale ideer, vi ikke har set andre steder.

Det nye L5 Laser TV fra HiSense er sådan et påfund. For måske er det bedst at beskrive nyheden som en laser-projektor med indbygget tv-skærm på 70 tommer.

I hvert står HiSense med en interessant hybrid mellem tv og projektor, som vil være oplagt for alle, der ikke vil have en stor skærm stå og dominere stuen, når den ikke er tændt og i brug.

Kinesiske HiSense har store armbevægelser omkring sin nye hybrid af en tv-skærm og en projektor. (Foto: HiSense)

Når Laser TV er slukket, er skærmen gemt nede i en aflang kasse. Den er måske ikke just elegant at kigge på, men den er i hvert fald mindre diskret end et stort tv på væggen.

Når man tænder det nye HiSense tv via en trådløs fjernbetjening eller en app på mobilen, glider skærmen lige så stille og langsomt op ad sin kasse. Når den er foldet helt ud, måler den 70 tommer i diameter. Tilsvarende glider den i skjul, når man slukker.

Nede i kassen sidder først og fremmest en ”Ultra Short Throw” projektor, der kan sende sit billede op på en skærm – placeret kun et par centimeter fra den. Det betyder, at skærmen ikke er aktiv i sig selv – den har ikke egne billed-pixels, som skal aktiveres som i et normalt tv. Den er passiv- i princippet som et lysbilled-lærred.

HiSense er naturligvis kommet langt videre end hvidt nylon lærred. Skærmen i Laser TV er fremstillet af et nyt lys-reflekterende materiale, der kan vise klare farver og rimelig stærk kontrast – uanset lysforholdene i det rum, Laser TV er placeret. Med andre ord kan man også se billederne i lokale med solen skinnende ind ad vinduerne.

HiSense har også Laser TV udgaver, hvor laser-projektor og skærme er separate enheder. Så kan man få modeller på både 100 og 120 tommer. (Foto: HiSense)

Nede i den aflange kasse sidder også en tv-tuner, forstærker, dbx godkendte højttalere fra Harman-Kardon og en lille computer med Android styresystem. Det vil sige, at Laser TV ikke kun er en ny type projektor, men også et ”smart” tv med Wi-Fi og internet, Bluetooth og Google Assistant. Dermed lystrer det også på indtalte kommandoer.

Tekniske specifikationer er der endnu ikke udsendt så mange af, men HiSense L5 skal kunne vise 4K kvalitet med en lysstyrke på 2.600 lumens.

HiSense L5 Self-Raising Laser TV kommer på det amerikanske marked til april. Prisen bliver 5.999 dollars eller ca. 34.500 kroner. Om det kommer til Danmark, ved vi ikke på nuværende tidspunkt….

(Indledningsfoto til artiklen: HiSense)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark ikke så dyr i Big Mac