En taske fuld af toner

Giv dine øjne Augmented Reality

Virtual Reality (VR) har været på markedet i lang tid  – dog uden at få det store folkelige gennembrud, Selv Facebooks opkøb af Oculus VR brillerne har ikke gjort den store forskel.

Virtual Reality er fortsat for feinschmeckere, entusiaster og professionelle brugere. Det nærmeste, et stort publikum kommer til VR, er på udstillinger, moderne museer eller i underholdnings-centre, hvor man kan bevæge sig i en anden verden med de store masker på.

Augmented Reality (AR) ser til at have en bredere appel. AR kræver ikke store tunge masker, men kan f.eks. indbygges i (næsten) almindelige briller. Her lægge AR et slags ekstra lag på virkeligheden, og folk kan f.eks. prøve nye frisurer, nyt tøj eller en anden make-up virtuelt. Som om man har det på.

Mojo går et stort skridt videre. Det lille firma fra Californien har anbragt en lille skærm med 14.000 punkter pr. tomme (ppi) inden i et sæt kontakt-linser. Now, you are talking.

(Foto: Mojo)

Mojo viste en fungerende prototype på det netop overståede CES Show 2020 i Las Vegas, hvor den lille nyhed vakte pæn opsigt blandt alle elektronik- og bil-giganternes store stande.

Mojo Vision er en hård kontaktlinse, hvor vigtige informationer kan blændes trådløst ind lige foran øjet. Det kan f.eks. være tekster, notifikationer, advarsler og måske små tegninger, som en reparatør skal bruge til sit arbejde.

Den første prototype er forsynet med en tynd ledning, fordi den er afhængig af et eksternt batteri. Mojo regner dog med at have den udfordring løst snart, men vil ikke fortælle hvordan. Spændende at se, hvad de finder på.

Mojo er udviklet af et team af optikere, læger, teknologer og udvalgte brugere. Kontaktlinsen vil i første omgang blive tilbudt til folk med synsbesvær. Senere vil den også blive solgt mere kommercielt  til almindelige forbrugere….

(Indledningsfoto til artiklen: Mojo)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En taske fuld af toner