To milliarder bruger nu WhatsApp

Polaroid laver sjov 3D printer

Er der stadig nogle læsere, der kan huske navnet Polaroid? OK – hvis de har gode solbriller måske nok. For så er deres glas ofte polariserede for at holde solens stærke stråler ude fra ens sarte øjne.

Andre – og de må være blandt de mere voksne af mine trofaste følgere – kan sikkert erindre, at Polaroid blev nævnt side om side med Kodak tilbage i 1960’erne og 70’erne. Da sad de to amerikanske giganter på hver sin del af fotomarkedet:

Kodak på de traditionelle film, mens Polaroid specialiserede sig i kameraer, der kunne fremkalde sine billeder selv og udskrive fotos direkte. Instant Photography hed fænomenet.

I mellemtiden er både Kodak og Polaroid blevet overhalet indenom af den digitale udvikling og fremkomsten af smartphones med gode kameraer i. Begge de to giganter er gået konkurs og har solgt deres navne til andre fabrikanter, der mener, at de kan få glæde af at sætte de berømte logoer på deres nye produkter.

Hvad der ligner cd-plader med Polaroid logoet på, er ruller med det basis materiale, som 3D printeren bruger til at udskrive og forme sine kreationer. Det kan f.eks. være sjove figurer. (Foto: Polaroid)

Derfor har man setsmartphones med Kodak og Polaroid navnene på. De blev dog ikke nogen nævneværdig succes. Kodaks gule logo ser man i dag mest på batterier og lommelygter, der sælges i danske supermarkeder,

Polaroid har til gengæld rimelig succes med at sælge små printere, der kan udskrive hard copy fotos af de billeder, man skyder på sin smartphone.

Desuden har Polaroid re-lanceret kameraer i det klassiske look – bare med digital indmad. Det seneste nye er så, at Polaroid går ind i 3D-printere.

De er normal nogle store kasser, som de færreste ønsker at have stående fremme på bordet i stuen eller på kontoret. Ikke sådan med Polaroids nye PlaySmart 3D Printer. Den er relativt lille og handy – og så har den ene række sjove features, vi ikke har set før på en 3D printer.

3D printeren har indbygget kamera, så den kan tage billeder og video af de modeller, man kreerer. (Foto: Polaroid)

Polaroid nyheden rummer f.eks. et Wi-Fi kamera og en 3,5 tommers touch skærm, der bl.a. kan bruges til et trin-for-trin kursus i, hvordan man laver 3D modeller ved hjælp af en printer og en pc, mobiltelefon eller tablet med en tilhørende app på.

Modellerne, man kan udskrive med Polaroid, kan have lag, der er mellem 50 og 300 mikron tykke. De kan være i flere farver, og de placeres på et underlag af opvarmet glas. Man kan vælge mellem traditional print eller hurtig Instant Print – vi taler vel om Polaroid.

Printerne indeholder 2 GB lager til at lægge sine designs i. Den optager automatisk sine kreationer på video, der så kan sendes til andre pr. mail eller offentliggøres i de sociale medier. En slags selfies på 3D modeller. Layoutene kommer til Polaroid printeren via Wi-Fi, USB, Bluetooth eller gemt på et microSD kort.

Den nye 3D printer koster kun 600 US dollars eller ca. 4.200 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Polaroid)

https://www.youtube.com/watch?v=GeOB9s54pkk&feature=emb_logo%20

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To milliarder bruger nu WhatsApp