EU vil tvinge Apple til at ændre stik

Mateo er den intelligente bademåtte

Elektroniske badevægte er efterhånden hverdagskost i mange hjem. De er jo også smarte, fordi de ofte kan arbejde sammen med apps på ens mobiltelefon, så man kan følge sine egne vægt-tab og -stigninger, kontrollere kroppens fedt-procent og tjekke ens BMI.

Den slags går mange mennesker op i. Som regel de samme, der bruger adskillige timer hver uge i et fitness studie og foran hel-krops-spejlet.

Badevægte har dog også sine ulemper. De er ikke behagelige at stå på gennem længere tid. De luner ikke kolde tæer og fusser om vinteren, og man kan ikke smide dem i vaskemaskinen, når de er blevet lidt smudsige.

Mateo kan genkende sin bruger på fod-aftrykket. Bademåtten fungerer som avanceret badevægt og kan vaskes sammen med ejerens tøj. (Foto: Mateo)

Så kan man sige, at den nye Mateo løser en udfordring. Den er nemlig en kombination af en badevægt og en bademåtte, som mange har liggende på gulvet i badeværelset.Foran håndvask og spejl eller ved brusekabinen.

Mateo er lykkelig fri for digitale displays. Så slipper brugeren for at få sin kropsvægt vist i lysende klare cifre, når man står halvsøvnig på badeværelset om morgenen. Matteo sender stedet informationerne trådløst via Bluetooth direkte til brugerens smartphone.

Overfladen på Mateo er blød og behagelig. Skal vægten måles, og andre krops-detaljer tjekkes, stiller man sig i de to fodspor på bademåtten. Underneden har den en folie med  7.000 måle-punkter, der kan vise vægten helt ned på 0,1 grams niveau.

Mateo kan samtidig måle kroppens temperatur, body-mass-indeks (BMI) og kroppens holdning. Har man rund ryg eller står og falder sammen – hvad en del nok gør med udsigten til en kedelig dag på jobbet – kan bademåttens app foreslå forskellige fysiske øvelser. De skal så få brugeren til at stå opret med ret ryg og hagen løftet. Ligesom dronningens gardere.

I stedet for at vise de “kompromitterende” data på et stort lysende display sender Mateo informationerne diskret til en app på ejerens mobiltelefon. (Foto: Mateo)

Det lidt smarte er, at Mateos kunstige intelligens kan opsamle og vurdere de indsamlede data over en periode – kort eller lang. Kun, når man kommer over eller under en bestemt forudbestemt vægt eller værdi, slår app’en alarm. Så bliver man ikke mindet om dem hver eneste dag.

Til sidst – Mateo kan være ganske diskret. Bademåtten kan nemlig genkende sin bruger på hans eller hendes fodspor. Derfor vil målingerne kun blive sendt til den pågældendes personlige smartphone.

Mateo havde verdens-premiere på CES Show i Las Vegas i den forløbne uge. Bademåtten ventes lanceret via Crowd Funding til foråret. Priserne kommer til at ligge på ca. 179 US dollars eller ca.   kroner,,,,

(Indledningsfoto til artiklen: Mateo)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EU vil tvinge Apple til at ændre stik