OnePlus viser superhurtig skærm

EU vil tvinge Apple til at ændre stik

For et par år siden forsøgte EU-Kommissionen at rydde op i junglen af opladere, der alle kun passede til én mobiltelefon model.

Det skete gennem en opfordring til fabrikanterne om at blive enige om et fælles standard, således at samme oplader kunne bruges til mange forskellige telefoner på tværs af mærke og telefonens størrelse.

Det er ikke lykkedes, og derfor mener mange EU-parlamentarikere, at Kommissionens forslag er endt som en fiasko. De vil nu gennemtvinge en lov om, at alle mobiler, der sælges i EU, kan bruge samme universal-lader. Én oplader må være nok.

Stort set alle de politiske grupper i EU-Parlamentet er enige om det. Fra venstre- til højrefløj. Sandsynligheden er derfor stor for, at en stramning af reglerne bliver gennemført.

EU-Kommissionens forsøg på at rydde op i en de mange forskellige standarder for opladere har dog ikke været en ren fiasko. Stort set alle Android mobiltelefoner bruger i dag USB-C stik til både opladning og data-overførsel. Dog ikke Apple med sine iPhones, der bruger Apples private Lightning port.

Derfor spekulerer EU nu i at vedtage en lov, at alle iPhones og iPads fremover skal bruge USB-C stik. Ellers vil Apple ikke længere have tilladelse til at sælge sine telefoner og tablets i EU længere. harDet er selvfølgelig noget af en trussel, som Apple må forholde sig til.

Tidligere forsøg på at skabe en fælles standard har Apple afvist ved at sige, at den vil skabe masser af elektronisk skrot, når folk smider deres gamle opladere ud. Det er både rigtigt og forkert. Forkert, fordi det gjorde folk alligevel, når de købte en ny iPhone eller iPad. Så brugte de jo den nye oplader, der følger med ved købet. Den gamle ryger ud eller ender i bunden af en skuffe.

På den anden side er Apple ikke helt afvisende over for at skifte til USB-C standarden. De seneste iPad Pro tablets bruger nemlig USB-C og ikke længere Lightning. En 100 procent overgang kan nu blive en realitet, fordi EU kræver det….

(Indledningsfoto til artiklen: FlitsArt /P ixabay)

(Foto: Pexels)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus viser superhurtig skærm