Microsofts øretelefoner først næste år

Wi-Fi 6 klædt i et diskret rør

Alle taler om 5G i øjeblikket, som om det var den eneste store nyhed i trådløs kommunikation for øjeblikket. De fleste glemmer let, at den nye Wi-Fi 6 standard også er på vej ud i markedet, og den kan være lige så vigtig indendørs i boliger og virksomheder, som 5G bliver udendørs.

Wi-Fi 6 har et lignende problem som 5G lige for øjeblikket. Udvalget af enheder, der kan håndtere den nye super-hastighed, er meget begrænset. Måske den nye AmpliFi Alien router fra Ubiquiti kan gøre en forskel, så mange flere mennesker kan købe sig til lynhurtigt Wi-Fi.

Design-mæssigt lever AmpliFi ikke op til sit navn. Der er ikke meget science fiction over den nye Alien. Dét kan andre router fabrikanter meget bedre med apparater, der ligner et nylig landet rumskib.

Med sit design som en sort cylinder ligner Alien snarere en trådløs Bluetooth højttaler. Det mest opsigtsvækkende på den er en LED ring i bunden, der viser routerens status. Desuden har Alien en touch skærm til forskellig information og nogle få kontroller. Alt andet inklusive set-up styres fra en app på mobiltelefonen.

Alien routeren har også fire Gigabit netstik. (Foto: AmpliFi)

Hvad man ikke ser på det ydre, vil man opdage, når man har installeret AmpliFi Alien som hjertet af hjemmets trådløse netværk.. Routeren kan nemlig levere hastigheder på 7.685 Mbps, der strømmer genem 16 kanaler. Så går det stærkt med at flytte data.

Alien kører på tre forskellige frekvens-bånd. 2,4 og 5 GHx bruges til den nye Wi-Fi 6 standard, der også kaldes for 802.11ax. Desuden har den 5 GHz til ”ældre” Wi-Fi 5 enheder. De hedder tillige 802.11ac.

Har man også kablede netværk i sit hjem eller på sit kontor, bliver man ikke ladt i stikken af Alien. Routeren har nemlig fire netstik, der hver kan levere Gigabit hastigheder.

Prismæssigt ligger AmpliFi Alien på niveau med de få andre Wi-Fi 6 routere, der kan købes lige nu. Det er 379 USD eller ca. 2.600 kroner. Dyrt i forhold til almindelige routere til hjemmebrug, men de når altså heller ikke Alien til sokkeholderne i tempo. Ubiquiteiprodukter sælges gennem flere forhandlere på det danske marked….

(Indledningsfoto til denne artikel: AmpliFi)

Alien Wi-Fi 6 routeren kan betjenes via en touch panel, håndbevægelser eller over en app på mobiltelefonen. (Foto: AmpliFi)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsofts øretelefoner først næste år