2.500 gamle spil til gratis download

Glem alt om supermarkedets plastik pose

Diskussionen om plastik-poser eller ej i supermarkedet og andre forretninger. Drop dem helt. Køb i stedet en Gina og hop et stort skridt ind i fremtiden. Gita er nemlig den første indkøbs-taske, som kan køre selv.

Italienske Piaggio Fast Forward har nemlig omsider sendt sin smarte indkøbs-robot til salg. Gina blev vist første gang for to år siden, men har åbenbart krævet god tid for at blive klar til markedet. Nu kan ”hun” købes for 3.250 USD eller godt 22.000 kroner.

Ideen med Gita er at skabe et personligt alternativ til de robotter, som flere postvæsener og restaurant-kæder eksperimenterer med – f.eks. Just Eat og Domino’s Pizza, De kører selvstændigt varer og pakker direkte ud til kunderne ved hjælp af GPS.

Gita rummer langt hen ad vejen samme teknologi med elmotor, batteri og navigator. Robotten skal blot ikke køre alene rundt i byen, men følge sin ejer som en hund. Styret af en app og Bluetooth, som ejeren har på sin mobiltelefon.

Måske er sammenligningen med en hnnd også lidt forkert. Man skulle snarere kalde nyheden for et digitalt last-æsel. Gina kan nemlig bære 18 kilo varer ad gangen. Det er noget mere end, hvad de fleste slæber rundt på af indkøb. I hvert fald, når de er gående.

Gita er skabt af Piaggio, der er Italiens største fabrikant af to-hjulere med motor. Piaggios mest berømte produkt er nok Vespa scooteren, men koncernen står bl.a. også bag motorcyklerne fra Moto Guzzi eller Aprillia.

https://www.youtube.com/watch?v=Zj3_itfN1Yo%20

 

Motor-knowhow skulle der altså være masser af i datterselskabet Piaggio Fast Forward, hvor italienerne har samlet projekter til fremtidens transport.

Den største hemmelighed, som Gina robotten gemmer på, er ikke GPS. Det har selv ure og mobiler nu til dags. Piaggios løsning kaldes SLAM – Simultaneos Localization and Mapping.

I praksis betyder det, at den digitale indkøbstaske danner et tre-dimensionelt kort over sin bruger og dennes nærmeste omgivelser, efterhånden som robot og ejer bevæger sig frem.

Ved hjælp af et fremad-rettet stereo kamera kan Gina navigere gennem selv befærdede fortorve uden at kollidere med faste forhindringer eller andre fodgængere.

(Foto: Piaggio Fast Forward

I virkeligheden vil Gita også kunne fungere autonomt og køre selvstændigt ned til den lokale købmand, bager, kiosk osv for at hente varer, som ejeren har bestilt over telefon eller via internet. Hvor mange tør ellers at sende sin vovse i byen=

Gita kan skyde en topfart på 10 kilometer i timen, hvilket svarer til en hurtig fodgænger. Hun vejer 21 kilo uden varer og kan puttes i stikkontakten, når hun er hjemme. Batteriet skal lades op efter hver anden eller tredje bytur. Den maksimale rækkevidde er fire timer pr. opladning.

Robotten kan desværre ikke køre og ned ad trapper, men klarer trods alt bakker med 16 procent stigninger. Regn heller ikke med at kunne bruge robotten i mudder eller højt græs.

Til gengæld kan Gitas bagagerum lås effektivt af med en kode eller via mobiltelefonens app. Musik kan robotten såmænd også levere via sine indbyggede højttalere – streamet direkte fra internet….

Gita har god plads til indkøb og tasker i sin “mave”. (Foto: Piaggio Fast Forward)

(Foto: Piaggio Fast Forward)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2.500 gamle spil til gratis download