Realme XT skyder fotos med 64 megapixel

Alpha er de første multimedia briller

Er verden parat til ”smarte” briller? Det vil sige ”forsats-vinduer” til øjnene, der via indbyggede kameraer kan optage, hvad brugeren ser?

Google forsøgte sig som den første med disse fremtidens briller. De fik massiv medie-omtale, men blev aldrig en succes. Ergo lukkede Google den del af sin forretning.

Siden kom det sociale medie Snapchat med sine skægge Snap Spectacles. De er mere til sjov og ballade end Googles forsøg. Snap brillerne er lige kommet i en version tre, så der er stadig liv i dem. En kæmpe sællert er de dog aldrig blevet. Mærkeligt. Måske folk ikke rigtig fatter, hvad de kan bruges til.

Nu kommer så et tredje tilløb. Denne gang fra det lille amerikanske firma Trendloader. Det har allerede samlet erfaringer med sine Sigma solbriller, der har Bluetooth og små højttalere siddende i stellet.

Så behøver man ikke lukke sig ude fra verden, når man lytter til musik. Sigma streamer direkte fra ens smartphone og kan også bruges til diskrete telefon-samtaler.

Det nyeste påfund fra Trendloader kan minde om Snapchats Spectacles. De nye Alpha briller kan bare meget mere. F,eks rummer de kunstig intelligens, så de kan arbejde direkte sammen med f.eks. Apples Siri og Googles digitale Assistent.

I praksis vil det betyde, at man bare kan sige til sine Alpha briller, hvad man vil have gjort. Det kan f.eks. være en lokal vejrmelding, oversættelser af talte ord eller en online sammenligning af priser på det produkt, man står og har lyst til at købe. Svarene kommer som digital stemme i brillestellets to små højttalere. En på hver side af hovedet.

 

Trendloader markedsfører Alpha som et nyt værktøj til sociale medier. Det er brillerne også, fordi de både kan optage lyd, billeder og video. Det foregår i Full HD kvalitet (1.080 punkter). Optagelserne sendes trådls til en mobiltelefon og herfra videre til f.eks. Facebook, Instagram, Twitter – eller Snapchat.

Snapchats Spectacles ligner en gadget, for man kan tydeligt se kameraerne, der sidder op i hvert hjørne af brillestellet. Trendloader Alpha er langt mere diskrete. Hvis man ikke vidste bedre, minder de voldsomt meget om almindelige solbriller.

Alpha brillerne bærer imidlertid mulighederne meget videre. Med brillerne på kan man f.eks. live-streame direkte fra en event, en fest, en gåtur ned ad Strøget eller fra et møde. Det kræver dog, at man kan gå med solbriller. Alpha fås ikke med almindelige brilleglas.

Endnu. Jeg kunne nemlig sagtens forestille mig, at de smarte briller kunne blive populære hos detektiver, journalister, spioner, sikkerhedsfolk – måske endda politiet. Ingen af dem kan i hvert fald klage over prisen på Alpha nyheden.

Hvis man er hurtig, kan brillerne i øjeblikket forudbestilles til en favørpris via iværksætter portalen Indiegogo. Her koster de 867 kroner. Når brillerne kommer i handelen efter jul, stiger prisen til over 2.000 kr….

https://www.youtube.com/watch?v=e4xusx43v3U%20

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Realme XT skyder fotos med 64 megapixel