Verdens dyreste taske til mobilen?

Det er Earth Day i dag

Da vi passerede 1. august sidste år, havde vi forbrugt alle de naturlige ressourcer, vi havde ret til i hele 2019. Det var tidligere end nogensinde før på året og indikerer, at de miljø-beskyttende aktiviteter, som igangsættes verden over, ikke rigtig batter i den store sammenhæng.

Det går stadig den forkerte vej, hvor udviklingen i det mindste burde være stoppet – og helst gå i den anden retning. Nemlig mod mindre overforbrug af natur-ressourcer.

I dag den 22. april er det Earth Day 2019, og i den anledning har organisationen Earth Overshoot Day taget tallene fra sidste år frem i lyset igen.

De afslører, at verden nærmest var i balance i 1970. Dengang for snart 50 år siden formøblede vi kun 0,8 pct. mere, end naturen kunne kapere. I 2018 havde den negative balance nået 41,9 pct.

Det fik bl.a. verdens syvende største bank – HSBC med hovedsæde i Hong Kong – til at udtale, at virksomheders og regeringers miljø-mæssige anstrenger slet ikke var tilstrækkelige. Set i lyset af de alarmerende klima ændringer skal der tages meget stærkere fat.

HSBC’s egne CSR-initiativer fokuserer stærkt på miljø-mæssig bæredygtighed. Mange andre virksomheder er begyndt at gøre det samme, mens mange politikere stadig nøjes med at pakke intentionerne ind i pæne grønne ord – med for lidt action bagved….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens dyreste taske til mobilen?