Galaxy S10 vil ikke slukke

Stærke stoffer i kloakken

Halv-spiste kebas, en brækket hæl fra en stilet-sko, en pøl af bræk fra en port på gågaden. Det er typiske efterladenskaber fra en tur i byen en fredag nat.

Men forskere finder også helt andre ting, når de undersøger, hvad folk ”glemmer” på gaden eller i spildevandet efter en glad nat på byens beværtninger, klubber og barer.

European Monitoring Centre for Drugs Addiction (EMCDDA) måler hvert år affalds- og kloakvand fra storbyer i Europa og måler det for spor af illegal narkotika som f.eks. kokain og MDMA.

(Infografik: Statista.com)

København er med på den liste. Ikke helt i toppen, men pænt langt oppe med sine 512,9 milligram pr. 1.000 indbyggere pr. dag.

Det er kun halvt så mange narko-rester som London, hvor de seneste målte tal fra EMCDDA er fra 2016 og 999 mg. Nyere tal har organisationen fra Bristol, der ryger helt til tops i Europa med 1.139 mg narko, der flyder gennem byens kloakker hver dag. Per person i byen.

Amsterdam er meget mere kendt som et party centrum, og hollænderne sejler derfor ikke uventet ind på en andenplads med 1.040 mg narko rester i døgnet.

Tilsyneladende har bankfolk også brug for stærke varer for at modvirke stress. I hvert fald har forskerne fundet den tredjestørste mængde narko-efterladenskaber i den schweiziske bank-by Zürich….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Galaxy S10 vil ikke slukke