Hver dansker smider 37,5 kg plastik ud om året

Papir bedre at læse på end skærm

E-bøger og internet vinder frem år for år. Måske tydeligst at se i aviser og magasiner, som der bliver færre og færre af på ”fysisk” papir. Folk vil hellere læse deres nyheder og artikler på skærm.

I mange år hed det sig også, at de gode gamle bøger ville dø. Det er ikke sket trods udbredelsen af e-bog services og podcasts. Snarere tværtimod faktisk.

Nye undersøgelser viser f.eks, at tre-fjerdedel af englænderne hellere vil læse fysiske bøger end de samme tekster i digital form på skærm. Med andre ord hersker det trykte ord stadig i landet, der har svært ved at finde ud af, om det vil forlade EU om tre måneder eller ej.

Ni af ti henter i dag deres musik i digital form – langt de fleste via streaming.

Briterne ser også meget tv – og det foregår næsten alt i digital form. 95 pct viser analysen fra Copyright Infringement Tracker.

Det samme gælder for musikken. Også den aflyttes digitalt nu om dage – via streaming, digital radio, downloads osv. Det gælder for næsten 90 pct. af alle melodierne.

Den nye analyse viser også en måske lidt overraskende trend. Briternes forbrug af de forskellige medier falder – det vil sige af film, spil, bøger og musik. Kun tv-kigningen øges år for år. Drevet frem af især streaming….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hver dansker smider 37,5 kg plastik ud om året