Nokia vil være nr. 1 i mobil-kameraer

Japan advarer mod for meget mobil

Japanske skolebørn og studerende får dårligere og dårligere syn for hvert år – og regeringen kaster nu skylden direkte på strålende smartphone skærme.

Ifølge en undersøgelse, som Japans undervisnings-ministerium har gennemført, lider hver fjerde teenager og studerende i 20’erne i dag under nedsat synsevne. 25,3 pct. ser dårligere end Standard 1.0, der svarer til vores 20/20 syn).

Værst ser det ud med unge japanere på gymnasie niveau, hvor to af tre (67,3 pct) har problemer med øjnene og enten må have briller eller kontaktlinser. Hos de lidt yngre i folkeskolen ser hver tredje (34 pct) dårligt.

Japanske politikere er normalt ret diplomatiske i deres udtryksmåde – det ligger til landets gennemførte høflighed. Men i tilfældet nedsat syn hos unge lægger den japanske regering ikke fingrene imellem.

For mange timers mobile spil trætter små øjne og hjerner, viser en ny japansk undersøgelse.

Problemerne skyldes ”øge tid brugt op at stirre på smartphone skærme. Ofte i forbindelse med mobile computerspil.”

Mobilspil er en gigantisk industri i Japan. Faktisk verdens tredje største. Når vi ser børn og unge sidde med næsen nede i deres mobiltelefon i Danmark, er det for intet at regne med Tokyo, Osaka, Kyoto osv.

41 pct. af de japanske mænd – også de voksne – kaster sig mange gange dagligt over games på mobilen. Hos de japanske kvinder er det 32 pct.

Og alarm-klokkerne ringer ikke kun i Japan. Også på verdens største marked for mobilspil – Kina – er politikere, læger og videnskabsfolk begyndt at udtrykke skepsis over for, hvor sundt det mon er at koncentrere sine øjne om en lille lysende skærm i timevis hver dag.

Så udbredte er computerspil og mobile games i den japanske befolkning. (Infografik: NewZoo)

Kina har verdens største andel af nær-synede børn, og regeringen overvejer nu at sætte grænser for antallet af nye online spil – og eventuelt indføre et maksimalt antal timer om dagen.

Ikke fordi jeg skal forsvare mobiltelefon industrien – men faktum er, at der (endnu) ikke findes noget anerkendt videnskabeligt bevis for, at øget tid foran smartphone skærmen ødelægger vores syn.

Hvad der er bevist er, at blå stråler fra de små skærme kan stresse vores øjne og være skyld i søvnløshed. Af samme grund har flere fabrikanter udstyret deres mobiler med blå filtre….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia vil være nr. 1 i mobil-kameraer