Snart slut med indhak i skærmen

Sommertid får lov til at leve længere

For et par måneder siden fik formanden for EU-Kommissionen Jean-Claude Juncker en masse positiv presse, fordi han foreslog, at sommertiden skulle afskaffes så hurtigt som muligt.

Det skadede mere, end det gavnede, at man skulle stille uret en time frem i foråret og tilsvarende tilbage i efteråret. Oprindeligt skulle det spare strøm, men i dag hører man flere klager over menneskers og dyrs søvnproblemer, fordi sommertiden griber ind i naturens egen rytme.

Helt så hurtigt, som Juncker havde forestillet sig, vil afskaffelsen dog næppe ske. I dag taler man internt i EU om foråret 2021 som det mest realistiske tidspunkt.

Årsagen er ikke, at EU’s medlemstater er imod et stop for sommertiden. Tværtimod har de fleste erklæret, at det er en god idé. Problemet er administrationen. Landene skal bruge mere tid for at ændre tiden. Desuden er mange bange for, at millioner af computere vil bryde ned, når det sker.

Mange frygter, at en afskaffelse af sommertiden kan skabe kaos i computere verden over.

Repræsentanter for alle EU’s medlemslande skal drøfte sommertiden ved et møde i Bruxelles den 3. og den 4. december. Her står EU Kommissionens forslag øverst på dagsordenen, der foreslår, at vi for sidste gang skifter til sommertid den 31. marts 2019 – og den 27. oktober til vintertid.

Flere medlemslande mener, det er for tidligt. De er samtidig bange for, at for meget hastværk i værste fald kan skabe et patchwork tæppe af lande, hvor nogle har afskaffet sommertiden, mens andre ikke har. Det ville skabe totalt kaos i alle internationale systemer, der kører på tværs af landene.

EU vil ikke afsløre officielt, hvilke medlemslande der trækker processen i langdrag. Franske og tyske medier skriver, at det formentlig er Grækenland, Portugal og Storbritannien, der vil bibeholde det halvårlige tidsskifte.

Forslaget om en hurtig afskaffelse af sommertiden kom i september, efter at 80 pct. af EU-borgerne havde ønsket det i en rundspørge blandt 4,6 millioner borgere i alle medlemslandene….

Alle de blåt markerede lande bruger sommertid i dag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart slut med indhak i skærmen