Første ur med ny superprocessor i

Leg ikke med mobilen bag rattet

Han ville sikkert kun imponere ved at transmittere sin vilde kørsel på en landevej direkte på Facebook, men det hele endte bare helt galt.

Den 31-årige kom over i den forkerte vejbane med sin personbil, fordi han koncentrerede sig for meget om Facebook og kommentere sin kørsel. Resultatet: Et frontalt sammenstød med en modkørende bil og to dræbte. Facebook føreren selv og en ni-årig pige i det andet køretøj.

Derudover blev yderligere fire mennesker hårdt kvæstet ved den social media transmitterede færdsels-ulykke  – blandt dem en tre-årig dreng, der sad i bilen hos den vilde bilist.

Det er forbudt at holde om betjene sin mobiltelefon, mens man kører. Ikke alle overholder de regler.

Ifølge nyhedstjenesten Mediafax skete den etåbelig kørsel og den forfærdelige ulykke skete natten til lørdag nær byen Timisoara i det vestlige Rumænien.

Her drønede den 31-årige mand afsted på en landevej med 180 kilometer i timen. Med bilradioen for fuld drøn og mobiltelefonen med kameraet tændt i den ene hånd, så man kunne se vejen foran bilen susende forbi ”live” på Facebook.

I et øjeblik af uopmærksomhed bemærkede den 31-årige ikke en ubelyst traktor foran sig. Da han ramlede ind bagfra i det parkerede landbrugs-redskab, blev bilen slynget over i den modsatte kørebane, hvor den stødte frontalt sammen med en modkørende.

Det er desværre ikke første gang, at nyhedsbureauerne kan fortælle om alvorlige trafik uheld, der sker, fordi chaufførerne koncentrerer sig mere om deres mobiltelefon og sociale medier end om vejen foran dem.

Flere mennesker er blevet dræbt, herunder også børn, fordi øst-europæiske bilister åbenbart synes, det er sjovt at transmittere deres vilde kørsel “live” på Facebook.

Tilsyneladende er det i Østeuropa blevet lidt af en modetrend at optage sin vilde kørsel via Facebook Live platformen, så så mange andre som muligt kan kigge med, når speederen er i bund.

Det er således kun en uge siden, at internationale medier kunne berette om to unge rumænere, der kørte galt på en motorvej i Cheshire i det nordvestlige England. De stødte sammen med et andet køretøj og blev begge dræbt. Igen med mobiltelefon kameraet og Facebook tændt, fandt politiet ud af efterfølgende.

Den mest alvorlige ulykke af denne slags skete i mag sidste år i det østlige ungarn, hvor chaufføren og otte passagerer i en minibus omkom ved et frontalt sammenstød med en stor lastvogn.

Buschaufføren havde også hygget sig med at sende ”live” video fra sin store forrude. Så optaget var han med at besvare kommentarer på Facebook af sin køretøj, at han ikke opdagede, at hans bus kom over i den forkerte kørebane….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første ur med ny superprocessor i