Sony dyr og dejlig

Danske smøger er billige

Bliv herhjemme, hvis du ikke kan undvære dine daglige smøger. Fra at være et af de dyreste lande at købe cigaretter i er Danmark nu nærmest billigt at erhverve de rygende nikotin stænger i.

Australien og New Zealand er til gengæld klodens dyreste steder at købe en almindelig pakke Marlboro med 20 cigaretter. Begge steder koster pakken fra i dag langt over det dobbelte af, hvad danske rygere betaler. Med 127 kroner (16,78 euro) er Australien fra i dag næsten tre gange dyrere.

Hvad værre er – altså for rygere – har de to lande ”down under” planer om yderligere afgifts-forhøjelser på smøger i de kommende to år.

Ifølge analysefirmaet Numbeo koster pakken 5,90 euro i danske kiosker og supermarkeder. Det er 45 kroner. Det placerer Danmark på en global 20. plads.

Nordmænd skal også betale dobbelt så meget som danskere for 20 styk Marlboro. De må kigge misunderligt mod Ukraine, hvor samme pakke Marlboro kun koster 0,91 euro – knap syv kroner. Eller med andre ord kan en ukrainer få næsten 370 amerikanske cigaretter for den pris, som en australier betaler for 20….

(Infografik: Statista)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony dyr og dejlig