Nu kommer den intelligente skifteramme

Det er ikke altid let at forstå og sige

Jeg kender adskillige englændere og amerikanere, der taler udmærket dansk OK – de har en tydelig accent, men det betyder ikke noget. Det har de fleste danskere jo også – ligegyldigt om de kommer fra København, Bornholm eller Nordjylland.

Den oplevelse bliver nu bekræftet af en analyse fra The Foreign Service Institute (FSI). Det er den amerikanske regerings trænings-enhed i sprog for de medarbejdere, der skal repræsentere USA i udlandet som f.eks. diplomater.

Sprog er åbenbart en af de store udfordringer, når folk med engelsk som modersmål skal rejse til andre lande for at arbejde. I hvert fald tilbyder FSI kurser i over 70 forskellige sprog – herunder også dansk.

Online virksomheden Effective Language Learning deler fremmede sprog op i fire hovedkategorier alt efter, hvor vanskelige de er at lære. Dansk ligger i den ”lette” Kategori 1, hvor det tager i snit 23 til 24 uger at lære de grundlæggende elementer i. I samme kategori ligger bl.a. fransk, spansk og italiensk.

Det er der jo nok en del amerikanere, briter og australiere, der vil være uenige i. De vil mene, at dansk burde ligge i det mindste i kategori 2 sammen med tysk. Årsag – vores bløde D’er og inkonsekvente fordeling af navneord i han- og intetkøn er svære at greje.

Kategori 2 sprog kræver 40 ugers træning, mens de rigtigt svære sprog sender folk på intensive kurser mere end dobbelt så længe. Vil man lære kinesisk, koreansk, japansk eller arabisk, sender det kursister i mindst 88 uger på skolebænken. Det er i over halvandet år….

(Infografik: www.statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer den intelligente skifteramme