Hvad vil LG med V35 ThinQ?

Fast food på teknologi

Ingeniør-studerende og programmører? Så tænker mange straks på meterhøje stabler af pizzabokse ved siden af computerbordet og det halve gulv dækket af Netto poser med store cola flasker.

At det også kan være helt anderledes – og tilmed indeholde en hel masse kulinarisk teknologi – beviser fire unge fra Boston i USA.

Efter endt eksamen fra det berømte Massachussetts Institute of Technology (MIT) besluttede de at gennemføre en drøm om at åbne en restaurant med et køkken fuldt af robotter.

Robotterne hænger på rad og række i Spyce’ køkken

Den nye Spyce restaurant åbnede for et par uger siden i hjertet af Boston. Den er blevet en gedigen succes fra første dag – og ikke kun blandt it-studerende, der vil se deres science fiction tanker ført ud i realitetet.

Også tusinder af andre Boston borgere har kigget forbi – og kommer igen – fordi Spyce serverer sund fast food til meget fornuftige priser.

Det høj-teknologiske møder allerede gæsterne, når de sætter sig ved de lange borde. Ud for hver plads er er nemlig monteret en touch skærm, som man bruger til at scrolle igennem menukortet og bestille sine ordrer. Skærmen kan også benyttes til at læse og se nyheder, mens man venter på sin servering.

Det er sundt fast food, som robotterne i Spyce tilbereder.

De fleste standard arbejdstrin i det åbne køkken foretages af en række robotter, der hænger på endevæggen. De udmåler råvarerne helt præcist, skærer dem ud, blander og steger dem i f.eks. en wok – og hælder dem ud i skåle og på tallerkener.

Spyce er endnu kommet så langt, at man har kørende robotter til at aflevere ordrer hos kunden eller rydde af, når gæsten er færdig med maden og er gået. Det kan måske komme i næste trin.

Lige nu har man ”rigtige” tjenere til den opgave, ligesom der også er en menneskelig kok på arbejde hele tiden. Han eller hun overvåger robotterne og giver serveringerne lidt pynt til sidst, inden de bliver afleveret til kunden.

Menukortet hos Spyce omfatter en halv snes måltider i latin-amerikansk, asiatisk eller Middelhavs-inspireret stil. Alle indeholder masser af frisk grønt. Der er langt fra en burgerbar.

Priserne begynder ved 7,50 USD – ca. 45 kroner – hvilket er billigt i en amerikansk storby for et måltid af denne kvalitet.

Forklaringen er, at Spyce kan holde udgifterne nede takket være robotterne i køkkenet. De skal ikke have løn, ferie eller sygedage. De er i samme humør hver dag og er tilfredse med en god portion strøm fra stikkontakten.

Hvis læsere af Leifshows.dk kommer forbi Boston og har lyst til at prøvespise den robot-fremstillede fast food hos Spyce – så ligger restauranten på 241 Washington Street. Velbekomme….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad vil LG med V35 ThinQ?