Games er fin træning i datasikkerhed

Mobilerne vi købte i marts

Jeg kan ikke lade være med at nynne den gamle slager ”It’s The Same Old Song” (med Four Tops), når jeg nu sidder med salgsoversigterne fra to af landets største teleselskaber.

Top-10 listerne over danskernes mest populære smartphones i marts er nemlig et (behageligt) gensyn med Apple. Mindst halvdelen af Danmarks mobile bestsellere er iPhones, og det er det samme billede næsten hver måned.

Hos teleselskabet 3 har Apple indtaget seks af pladserne på Top-10 i marts. Hos konkollegerne hos Telia er det fem.

Alle andre mobilmærker må slås om den anden halvdel af listerne, og Apple sælger fortsat flere telefoner i Danmark end alle andre konkurrenter til sammen.

Salget af mobiltelefoner hos teleselskabet 3 var i marts totalt domineret af Apple.

Meget markant er også, at danskerne ikke er bange for at bruge mange penge på en ny smartphone. Markedets suverænt dyreste mobil – iPhone X – var nemlig den mest solgte af alle hos Telia i marts. Hos 3 ligger telefonen til mindst 8.849 kroner på andenpladsen.

Hos Telia fortrængte iPhone X samtidig Huaweis langt billigere Mate 10 Lite fra førstepladsen. Den havde Huawei mobilen erobret i februar på grund af et særlig godt tilbud, som teleselskabet kørte på den pågældende model.

Lidt mere opsigtsvækkende end Apples dominans er imidlertid, at Huawei har fortrængt Samsung som det næstmest populære mobilmærke hos Telia. Huawei, der ellers normalt er nummer tre i Danmark med en markedsandel på op til 15 pct, har hele tre modeller med på Telias marts liste.

Hos Telia trængte Samsungs helt nye Galaxy S9 telefoner ind på flotte placeringer på salgslisten for marts.

Samsungs relativt svage stilling i marts kan skyldes, at mange danskere har ventet på de helt nye Galaxy S9 og S9+ telefoner – og de kom først for alvor til salg hen mod slutningen af måneden.

Samsungs seneste Galaxy S9 generation hopper direkte ind på en flot tredje- og femteplads hos Telia. Hos 3 er det på næsten lige så flotte position fem og seks. Samsung nyhederne vil formentlig præge salgslisterne stærkere i de kommende måneder.

Det eneste fjerde mærke, som blander sig en smule med de tre store, er OnePlus. Hos 3 lå den seneste OnePlus 5T på en syvende plads i købernes gunst i marts….

Begge Samsungs Galaxy S9 modeller lander i Top-10, selvom telefonerne først kom til salg i butikkerne i løbet af marts.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Games er fin træning i datasikkerhed