Når droner erobrer catwalk’en

LG V30S har et intelligent kamera

Hvis der er fire mega-trends i smartphones for tiden – så er det skærme næsten uden rammer og i det aflange 18:9 format, kameraer med professionelle features – og så kunstig intelligens. Med andre ord bliver mobilerne klogere og klogere.

Huawei førte an for nogle måneder siden med sine Mate 10 telefoner, der indeholder en intelligent Kirin processor – og som næsten kan tænke for brugeren. Især, når det gælder fotografering.

Samsung har lidt af det samme med sine helt nye Galaxy S9 mobiler – og lige i halen kommer nu LG med sin V30S ThingQ. Også den har verdenspremiere på Mobile World Congress i Barcelona i disse dage.

LG introducerede begrebet ThinQ tilbage i januar, hvor den sydkoreanske elektronik-gigant viste kunstig intelligens (AI) i bl.a højttalere, tv og hårde hvidevarer som køleskabe og vaskemaskiner.

Derfor var det vel kun oplagt, at næste trin måtte være en smartphone – LG V30s.  Her kan ThinQ teknologien ikke kun bruges til at gøre selve mobilen klogere og nemmere at betjene med f.eks. sin stemme. Mobilen kan også bruges som intelligent fjernbetjening til LG’s andre ThinkQ apparater.

ThinQ finder man især i telefonens nye Voice AI og Vision AI – henholdsvis stemmestyring af funktioner og smarte nye features i kameraet.

AI CAM er et af de tre hoved-elementer i Vision AI. Det analyserer automatisk objekter, man peger på med kameraet, og anbefaler straks det optimale billedformat og blænde ud fra otte forskellige muligheder – portræt, mad, kæledyr, landskab, by, blomst, solopgang og solnedgang. I alle tilfælde tager AI CAM hensyn til optage-vinkel, farver, refleksioner, lysforhold og mætning.

Lyder det kompliceret? Well – det er jo lige, hvad det ikke skal være. LG’s ThinQ skal gøre gode fotos nemmere at tage for begyndere – og samtidig give erfarne fotografer nogle ekstra muligheder til at gøre deres billeder endnu bedre.

Skan stregkoden på et produkt, og LG’s intelligente telefon vil et øjeblik komme tilbage med forhandler, priser, historie og forslag til eventuelle alternativer.

Det demonstreres i kamera-nyhed nummer to. QLens udnytter nemlig den kunstigt intelligente billed-genkendelse til at forbedre brugerens indkøbs-muligheder. Skyder man f.eks. et billede af et produkt eller en madvare, vil QLens genkende den – og straks finde ud af, hvor man kan købe det online til den laveste pris.

Man kan også bruge QLens til at finde flere informationer om bygninger og landskaber, man sigter på med sit LG telefon – eller bede den om at finde ting, der ligner. Lad det være turist attraktioner eller tøj, man har kig på.

Det tredje nye hoved-element i LG V30S kameraet hedder Bright Mode. I stedet for traditionel lysmåling som i de fleste andre smartphones indeholder LG telefonen maskin-læring, der i forvejen kender vanskelige fotoforhold med f.eks. lav belysning. V30S vil derfor straks lyse billeder dobbelt så stærkt op for at sikre, at man kan et ordentligt resultat.

For en god ordens skyld må jeg også hellere fortælle, hvad Voice AI gør i den nye V30S telefon. Det er en avanceret stemmestyring, der arbejder parallelt med Google Assistant, som er del af Android 8 styresystemet.

Voice AI giver flere muligheder for at sige til sin mobil, hvad man gerne vil have den til at gøre. Så sparer man at bruge fingrene til at trykke knapper eller manøvrere gennem menuer på skærmen.

Bortset fra det intelligente er LG’s nye V30S telefon meget lig den nuværende V30 model. Der er altså ikke tale om en helt ny topmobil fra LG, men en forbedring.

Det betyder bl.a, at  telefonen ”nøjes med” en Snapdragon 835 processor, der var ”creme de la creme” sidste år. Den har ikke den helt nye Snapdragon 845 som de fleste af dens konkurrenter anno 2018. RAM-hukommelsen er 6 GB som standard, og man kan få telefonen med enten 128 eller 256 GB lager. Medmindre man selv vil udvide til hele 2 TB via ekstra MicroSD kort.

Skærmen er på 6 tommer og i den fornemme QHD+ plus kvalitet. Det vil sige 2.880 gange 1.440 punkter og 538 punkter pr. tomme (ppi). Det er rigtig godt. Mange konkurrenter nøjes med Full HD+ skærme.

På ryggen af LG V30S sidder et dobbelt kamera med objektiver på 16 og 13 megapixel, mens selfies ordnes med en mere beskeden skyder på 5 MP.

Til sidst skal nævnes et 3.300 mAh batteri med Quick Charge og en meget solid konstruktion af telefonen, så den kan leve op til IP68 om at være vandtæt plus de militære MIL-STD 810G standarder.

https://www.youtube.com/watch?v=6vTNZpn6YOs%20

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når droner erobrer catwalk’en