Vind 100.000 USD på at droppe mobilen i et år

Steve Jobs er blevet mange penge værd

Hvis I på et eller andet tidspunkt har fået et visitkort fra en kendt person – så lad være med at smide det ud. Heller ikke, hvis det bare ligger og flyder i en skuffe, fordi I aldrig siden har haft kontakt med visitkortets ejer.

Det lille stykke pap kan nemlig vise sig at være en formue værd.

Tag bare dette visitkort fra Apples afdøde grundlægger Steve Jobs. Det er fra dengang, Apple brugte sit regnbue farvede æble som logo. Dengang Jobs var bestyrelsesformand første gang – og inden han blev tvunget ud af sit eget firma for en årrække.

Det første nummer af MacWorld fra 1984 er i sig selv sjældent. Næsten umuligt er det at finde en kopi med Steve Jobs originale autograf på.

Det gamle Jobs visitkort var vurderet til 500 USD eller godt 3.300 kroner ved en auktion hos RR Auctions i Boston. Hammerslaget lød først langt senere – ved 6.259 USD eller ca. 42.300 kroner.

Til den pris skulle man tro, at Steve Jobs havde sat sin autograf på visitkortet, men nej.  Til gengæld er Apple hovedkvarterets gamle adresse trykt på det: 20525 Mariani Avenue i Cupertino. Det er på den anden side af gaden i forhold til Apples nye ringformede Infinite Loop campus i Silicon Valley.

Visitkortet afslører, at Steve Jobs nu er kommet op i den celebre topklasse af afdøde, hvis memorabilia sælges for store summer. Berømtheder som Marilyn Monroe, John F. Kennedy eller Frank Sinatra befinder sig på det niveau.

Hvis man har en fungerende Apple-1 computer fra 1976, er den i dag over to millioner kroner værd.

Ved samme auktion gik et eksemplar af det første MacWorld magasinet fra 1964 for 47.745 USD – 343.000  kroner. Bladet havde dengang en forside med Steve Jobs og de første Apple Macintosh på.

Vurderingen lød på kun 10.000 USD, men køberen ville bare have fat i dette meget sjældne eksemplar. Det har nemlig Steve Jobs autograf og en dedikation på. Denne Matt er en af de meget få, som overhovedet ejer en autograf fra den legendariske Apple stifter. Han hadede nemlig at sætte sit navnetræk på andet end kontrakter.

Jeg har også tidligere skrevet om, hvor eftertragtede helt gamle Apple comptere er blevet blandt samlere. En original Apple-1 blev således solgt for to millioner kroner i sommers.

Den var egentlig ikke andet end et printkort, et løst tastatur, en strømforsyning, en lille monokrom skærm og en kassettebåndoptager som lager. Den blev programmeret i maskinkode eller et helt nyt sprog ved navn Basic, som en anden berømt person leverede – Bill Gates fra det dengang helt nystiftede Microsoft….

Alt, hvad Apples legendariske stifter Steve Jobs har ejet, stiger stærkt i værdi på alverdens auktioner. Det kan både være hans gamle BMW sportvogne, brugte hvide sneakers eller hans berømte sorte turtle neck trøjer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind 100.000 USD på at droppe mobilen i et år