Ikke meget nyt i galaksen

Kunstig musik intelligens

Kunstig intelligens (AI) er på vej ind i alle dele af vores liv. Vi møder den i smartphones. Når vi kontakter forsikringsselskaber. Kører på “kloge” veje. Eller køber en af de populære stemmestyrede højttalere fra Amazon, Apple og Google.

Når AI nu er nået helt ud til vores højttalere, må det logisk næste trin være at lade kunstig intelligens levere indeholder til dem. Altså at computere komponerer musikken.

Til maj kan vi købe det første pop-album, hvor kunstig intelligens spiller en stor rolle. Det hedder ”I AM AI” og har YouTube stjernen Taryn Southern som bagkvinde.

Taryn har eksperimenteret med en hel række forskellige AI programmer, der har leveret toner og/eller ordene til melodierne på albummet. Præcis som mange popkunstnere får deres numre skrevet af eksterne komponister og tekstforfattere.

Leverandørerne er alt fra IBMs store Watson computere til kunstig intelligent software, man kan køre på en laptop eller en smartphone. Spændende, om man kan høre forskel.

Taryn Southern har netop udsendt den anden single fra det kommende album. Nummeret hedder ”Life Support” og ledsages af en video, der har størst effekt, når den bliver set med Virtual Reality briller på.

Hvem Taryn er? Well, hun optrådte allerede på YouTube længe, før begrebet YouTube stjerner blev en realitet. Gennem mange år har hun levet af at indsynge covers af andres numre eller optræde i comedies.

Nu tager hun så skridtet fuldt ud eller snarere – hun kaster sig ud i kunstig intelligens og lader den dirigere hendes musik….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikke meget nyt i galaksen