Se din sundhed i dine øjne

Når legetøj bliver seriøst

De fleste forbinder nok de små løbehjul som legetøj for børn, selvom man periodevis ser flere og flere store teenagere og voksne bruge dem. Ikke mindst i storbyer, hvor eldrevne løbehjul kan være et fint alternativ til bilen eller cyklen.

Franske Archos går et skridt videre med sit nye Citee Connect el-løbehjul, der er verdens første med Android og en lille computer integreret i stellet. Ud over elmotoren og batteriet naturligvis.

Midt i styret sidder nemlig en lille vandtæt 5 tommers farveskærm, som f.eks. kan bruges til at vise navigation og gadekort fra Google. Man kan naturligvis også lade Google søge bestemte butikker eller nærmeste japanske restaurant, så man ikke farer vild i storby junglen på sit lille elektriske løbehjul.

Fem tommers touch skærmen sidder centralt placeret på løbehjulets styr.

Archos siger, at løbehjulets computer ikke skal konkurrere med folks smartphone. Fakta er imidlertid, at computeren kan meget af det samme. Den har f.eks. Wi-Fi og 3G SIM-kort indbygget, så man kan hente sine Google informationer ned på touch skærmen, hvorend man måtte befinde sig med sit handy lille køretøj.

Den rummer en MediaTek processor med fire kerner, 1 GB RAM og 8 GB lager – og så kan skærmen naturligvis bruges til at styre løbehjulets elmotor og til at holde øje med batteriets status.

Motoren er på 350 watt og kan give en topfart på 20 til 25 km i timen. Ikke imponerende, men kører man nogensinde hurtigere, når man træder et løbehjul frem manuelt med sin fod? En batteri opladning på to timer giver en rækkevidde på 25 kilometer.

Citee Connect vejer 13 kilo og kan klappes sammen, så man kan tage løbehjulet med under armen på kontoret, i skole eller op i sin lejlighed. Nyheden er udstyret med skivebremser for og bag og kan maksimalt bære personer på 100 kilo.

Archos, der normalt gør sig mest i billige smartphones og pc’er, vil sælge det smarte Citee Connect løbehjul til priser fra 500 euro – det svarer til ca. 3.800 kroner. Køretøjet kommer på markedet til foråret, men det vides ikke, om det også når Danmark. Det kunne ellers være en god idé….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se din sundhed i dine øjne