iPhone 8 er et bedre bud end X

iPhone X er første mobil til 10.000

Lad mig sætte tre ting på plads med det samme, når det gælder Apples nye super-iPhone, der havde verdens-premiere i aften:

iPhone X bryder helt klart med det design, som Apple har holdt stort set uændret i tre år – fra iPhone 6 til nu. iPhone X ser meget mere moderne ud med en skærm, der fylder hele fronten.

iPhone X udtales ”ten”. På dansk må det så være iPhone Ti (10).

iPhone X sprænger grænsen for 10.000 kroner for en smartphone. Man kan ganske vist få en X’er med 64 GB til 8.900 kroner. Men når man er deroppe, vil man da have 256 GB udgaven, så man har rigelig plads på sin mobil. Så skal der dog trækkes 10.249 kroner fra bankkontoen.

Her kan man virkelig se, hvor meget anderledes X’eren ser ud end andre iPhones. Skærmen fylder hele mobilens front. Væk er de ellers karakteristiske tykke Apple rammer.

Det er vildt meget for en smartphone, men desværre nok et niveau, vi må vænne os til. Især, hvis man vil have creme-de-la-creme i mobiler. Kun special-telefoner i små oplag har tidligere kostet over 10.000 kroner.

Lad det dog være sagt i næste åndedrag: Den nye iPhone X ser ud til at kunne mindst det samme som de allerbedste Android telefoner – plus en god portion mere.

Først og fremmest har iPhone X fået en fantastisk flot skærm af OLED typen. 5,8 tommer i diameter og med en opløsning på 2.436 gange 1.125 punkter. Skærmen understøtter Dolby Vision og High Dynamic Range (HDR10), så kontrasten og antallet af farver bliver udvidet. Desuden er 3D Touch indbygget i skærmen.

Nye Swipe bevægelser ser ud til, at iPhone X virkelig kan betjenes med én hånd. Man trykker f.eks. blot kort på skærmen for at vække mobilen til live.

iPhone X har både ansigts-genkendelse og markedets formentlig bedste selfie kamera indbygget,,

Apple hævder, at iPhone X er ens fremtidige ansigt. Helt ved siden af er det ikke. Telefonen indeholder nemlig den hidtil mest avancerede ansigts genkendelse, vi har set.

Systemet hedder Face ID og benytter kunstig intelligens til at kende sin ejer og forhindre andre i at få adgang. Med Face ID er risikoen for en fejl 1 til 1.000.000, hvor den er 1 til 50.000 med fingeraftryk. Kombinerer man adgangen med en pinkode, skulle selv en en-ægget tvilling eller en dobbeltgænger kunne snyde Face ID.

Under udviklingen af Face ID har Apple arbejdet sammen med Hollywoods ypperste special effects folk. Resultatet er et system, der bruger både et almindeligt kamera, et infrarød kamera, en såkaldt ”flood illuminator” og en dot projektor til at skabe et 3D billede af brugeren, som ligger sikkert gemt i mobilen.

Når iPhone X skal genkende sin bruger, kaster den 30.000 infrarøde punkter i hovedet på ham eller hende. De skaber et 3-dimensionelt billede af ansigtet, som selv en ny frisure, en hat på hovedet, et fuldskæg eller menneskets naturlige aldring ikke kan snyde.

Når brugeren kigger på sin iPhone X, vil den sende 30.000 usynlige infrarøde punkter mod ansigtet. Kameraet opfanger reflektionen og kan sammenligne det med det originale åsyn, man har lagret, første gang man satte telefonen op. Det hele foregår i nærmest real time. Altså helt uden ventetid.

Face ID er intelligent nok til at kunne genkende et ansigt, selvom det ældes med årene – hvis man da har sin iPhone så længe. Det kan ikke snydes af en ny frisure, hvis man tager en hat på, lader skægget gro eller bærer en maske. Systemet genkender personen underneden. Utroligt.

Selve den grundlæggende elektronik indendørs er ellers meget lig den, der sidder i de billigere iPhone 8 og 8 Plus, Processoren er den samme A11 bionic med seks kerner. Coveret er det samme af stålforstærket glas. Telefonen er også vandtæt efter IP67 standarden. Og den kan oplades trådløst (Qi).

Tilsvarende ligner de dobbelte kameraer hinanden mege – med 12 megapixel sensorer. Dog har iPhone X to separate systemer til optisk billedstabilisering (OIS), hvilket skulle sikre mere rolige billeder under dårlige lysforhold.

Apple kommer først næste år med sin egen trådløse Qi måtte. Til gengæld er den kraftig nok til, at den kan lade både en iPhone X, en Apple Watch og en Apple T box op på samme tid.

Til gengæld er der virkelig sket ting og sager, når det gælder selfies. iPhone X må have det mest avancerede kamera på fronten til selvportrætter. Det er således forsynet med både Portrait Mode og Portrait Lightning, så man kan styre forgrund og baggrund separat eller indstille blitzen manuelt.

Endelig ligger det fremtidsrettede i iPhone X også i, at både den og iPhone 8 er fremstillet næsten uden brug af farlige materialer. En stor del af telefonen kan genbruges miljørigtigt.

Apples topchef Tim Cook kalder iPhone X for ”det største skridt siden den første iPhone”. Det er måske at tage munden lidt for fuld. Men et stort hop fremad er iPhone ”Ti” helt bestemt”.

Apple iPhone X kan købes fra den 3. november. Forudbestillinger modtages fra den 27. oktober. Så er der lidt ekstra tid til at spare op….

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=mW6hFttt_KE

https://www.youtube.com/watch?time_continue=69&v=K4wEI5zhHB0

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 8 er et bedre bud end X