Bruger I stadig gammel teknologi?

Ny idé til det mobile køkken

Der var engang, hvor elektronisk udstyr i hjemmet bare gjorde sit arbejde – spillede musik, viste tv, kølede vores madvarer osv.

I dag fører vi samtaler med højttalere, går på internet via tv-skærmen, kontrollerer køleskab og komfur via en app eller vågner op med larmen fra et vækkeur, der også fungerer om en digital personlig assistent.

Japanske Panasonic går et skridt videre med sit nye køleskab. Det reagerer nemlig på, at man kalder på det – og så kommer det helt af sig selv kørende til spisebordet eller ind til sofaen, hvor man er kommet i kneb for flere kolde øl og sodavand eller bare trænger til en hurtig sandwich.

Panasonics nye Movable Fridge fungerer både med Amazons Alexa og Microsofts Cortana assistenter. Det vil sige, at man bruger en højttaler med indbyggede mikrofoner til at styre begivenhederne over hjemmets ”internet of things.”

Køleskabet har indbyggede elmotorer og små hjul, så det kan bevæge sig rundt i boligen. Et antal sensorer sørger for, at det sker uden at kollidere med møbler undervejs. Lidt som en robot støvsuger i XXL størrelse.

Og igen med inspiration fra moderne gulvrensere: Køleskabet returnerer automatisk til sin plads under køkkenbordet, når dets batteri er ved at løbe tør. Her sidder en trådløs oplader, der sikrer, at køleskabets indhold kan holdes koldt ved hjælp af frisk strøm fra elnettet.

Panasonic har ikke afsløret mange detaljer om sit robot køleskab, som firmaet også kalder en Sake cooler – en køler til den japanske risvin, som man da ellers normalt drikker varm. Anyway – nyheden blev vist som fungerende prototype på den netop overståede IFA 2017 udstilling i Berlin.

Det næste bliver vel, at komfuret også kommer kørende, så man kan tage sine nystegte frikadeller lige fra panden, mens man sidder og ser TVAvisen i stuen eller arbejder ved sit skrivebord.

Eller at mikrobølge ovnen kommer flyvende som en drone helikopter med frisk poppede popcorn eller opvarmet convenience middags retter.

Begge dele kan sagtens lade sig gøre rent teknisk, og grundlaget leveres af personlige assistenter som Amazon Alexa, Google Assistant, Microsoft Cortana, Apple Siri eller Samsung Bixby….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruger I stadig gammel teknologi?