Nakamichi laver kloge hovedtelefoner

Det dyreste legetøj i verden

Da vi var små, var vores drøm om en sportsvogn nok mest koncentreret om en modelbil. Måske i plastik eller i ægte metal, når det skulle være lidt vildere. Havde den også fjernstyring, var drømmen jo næsten på niveau med Formel 1.

I dag er drømmene helt anderledes. Især, hvis forældrene har mange penge – og farmand måske har en Ferrari i fuld størrelse stående i garagen. Så skal sønneke da også have. I måske lidt mindre format.

For 30 år siden fik det berømte stormagasin Harrod’s i London fremstillet tre mini-udgaver af Ferraris Testarossa sportsvogn, som man ville tilbyde sit eksklusive publikum som julegaven til den lille dreng, der ellers har alt.

Kun én af de tre små sportsvogne har tilsyneladende overlevet. Den er blevet restaureret efter alle kunstens regler I Riddelsdell Garage i Suffolk, der efter sigende er verdens ældste værksted.

Nu er den lille Testarossa Spider sat til salg for 97.000 USD – ca. 625.000 kroner. Det er dobbelt så meget, som Harrod’s tog for den som ny i 1980’erne.

Testarossa til junior er lige så flot som storebror, og den vækker mindst lige så meget opsigt. Tophastigheden er knap så stor – 40 km/t – men den indbyggede og tunede plæneklipper motor på 200 cm³ kan hyle næsten lige så højt elmotoren hyler som den rigtige Ferraris 12 cylindrede motor med 390 hestekræfter.

 

Karrosseriet er lavet af fiberglas, der er lakeret i den originale Ferrari røde kulør. Ratten er også originalt Ferrari, og den unge chauffør  – der er kun plads til én person i legebilen – kan boltre sig i et ægte lædersæde. Døre, forreste og bagerste motorhjelm – selv de vipbare forlygter fungerer som på en stor Testarossa.

Målgruppen er drenge mellem fem og ni år, og de skal nok få rigelig blæst i håret, hvis de får lov til at køre på en lukket bane med 35 til 40 kilometer i timen. Legebilen bliver nok aldrig godkendt af politiet til at køre på hverken fortov, cykelsti eller vejbane.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nakamichi laver kloge hovedtelefoner