Toyota ved, hvordan man får unge til at køre bedre

Træningsbold til fremtidens Messi

Intelligente fodbolde er der ikke så meget nyt i. De findes i flere udgaver med indbygget elektronik, der bl.a. hjælper med til at bestemme, om en bold var offside eller over mållinien. De bruges også allerede professionelt og officielt til bl.a. vigtige fodboldkampe.

Atter andre ”smart soccer balls” bruger elektronikken til at måle f.eks. hastighed, rotation, spin og bane. Informationer, som man efterfølgende kan vise på en smartphone, tablet, laptop eller tv-skærm som del af den personlige træning.

Ideen med den nye DribbleUp bold er lidt anderledes. Den kan også bruges til at forbedre sin fodbold teknik, men det foregår uden sensorer og elektronik inde i bolden. DribbleUp kan derfor sælges væsentligt billigere end de fleste andre smarte fodbolde.

I stedet for sensorer er DribbleUp forsynet med farve-markeringer, som et smartphone kamera kan opfange, mens bolden bevæger sig. Den tilhørende app til iPhone eller Android forvandler dem så til videoer og animerede grafikker, man kan studere på skærmen.

Når man bruger DribbleUp, sætter man mobilen på jorden i et medfølgende lille stativ. Derefter vises bolden til kameraet, så app’en kan låse sig fast til den, kender dens størrelse osv.

Derefter begynder spilleren at gennemgå en række øvelser med bolden – styret af app’en, der giver ordrer både visuelt og med lyde. I mange tilfælde vil det være en fordel at koble en større skærm til, så kommandoerne bedre kan ses og høres.

Det hele foregår i ”real time”, som om man havde en levende træner stående ved siden af, der pisker en igennem øvelserne. DribbleUp har tre hoved-områder – skud og spark, tricks og dribling samt fodplacering og benarbejde.

App’en ikke kun lærer fra sig. Den holder også øje med, om eleven forbedrer sig – og gør så tilsvarende øvelserne sværere. Undervejs giver app’en løbende feedback og giver karakterer for præstationerne.

Selve bolden hævder DribbleUp har turnerings kvalitet. Den er fremstillet af syntetisk læder og butyl gummi. Den fås i tre størrelser af hensyn til spillernes størrelse og alder.

DribbleUp er skabt af de to amerikanske brødre Eric og Marc Forkosh, der har pæn succes med at sælge en tilsvarende bold til basketball. Med andre ord er de ikke amatører på feltet – eller rettere – banen.

DribbleUp fodbolden kan i øjeblikket forudbestilles af ”want-to-be” Messier, Ronaldo’er og Laudrupper til priser fra 49 USD på Kickstarter. Det er godt 300 kroner. Den senere gadepris bliver næsten dobbelt så høj….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toyota ved, hvordan man får unge til at køre bedre