Tøj med lommer til AirPods

Nu kommer DAB+ radioen rullende

Fra den 1. oktober er det slut med digital DAB musik fra de danske radiostationer. Da indføres det nyere DAB+ format, som kræver en særlig radio.

Omkring 900.000 danskere menes at lytte dagligt til DAB radio, og måske 400.000 af dem bliver nødt til at købe et nyt apparat, hvis de fortsat vil høre musik fra radioen i oktober.

Resten har allerede en radio, der er forberedt til DAB+. De kan dog ikke spille lige med det samme, men skal have stationerne genindstillet, når det nye format erobrer æteren. Det kan man f.eks. gøre ved at trykke på Auto Tune eller Scan knappen på radioen i fem til syv sekunder.

Ikke alle moderne digital radioer kan klare det nye DAB+ format, som indføres i Danmark fra den 1. oktober.

De største problemer får DAB-radioer, der er købt før 2012. De vil formentlig ikke have DAB+ kredsløb indbygget og kan derfor kasseres, hvis man da ikke bruger dem til at lytte andre kanaler – f.eks. det klassiske FM, der også er på vej ud.

Fremtiden for danske radiolyttere hedder DAB+, medmindre man lytter til radio via internet på sin pc, smartphone, tablet eller sit tv.

I den kommende tid kører den nye kampagne mereradio.dk , som skal informere danskerne om fremtidens danske radio. Kampagnen giver bl.a. et godt tip om, hvordan man hurtigt kan tjekke, om ens radio er forberedt på DAB+.

Man skal blot tjekke, om man kan høre DR’s regionale P4 programmer. De ligger nemlig allerede nu udelukkende på DAB+. Er radioen tavs, når man tuner ind på P4, er man nødt til at købe ny.

I dag har lidt under halvdelen af de danske husholdninger – ca. 45 pct – en DAB-radio i hjemmet.  Hver dansker lytter i gennemsnit i to timer om dagen til radio – til landsdækkende, regionale eller lokale stationer.

DAB+ giver plads til mindst 14 nye landsdækkende og kommercielle radio-kanaler plus endnu flere regionale. Dem er der allerede stor rift om. Både blandt de velkendte og etablerede radiostationer, hos flere store detail-kæder, bankerne, udenlandske spillere, niche-musikere og virksomheder generelt, der ønsker en radio-kanal som talerør.

Man kan læse meget mere om overgangen til DAB+ på www.mereradio.dk

Der var engang for meget længe siden, at man nynnede med på DR’s slogan “Stil ind på de danske stationer”.

Da Hi-Fi racks blev populæe i 70’erne, lyttede mange på radio via japanske tunere. De kunne klare FM og mellembølge.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tøj med lommer til AirPods