Garmin smartwatch for golf freaks

Kassetten får comeback

Kassettebånd, som vi kender fra sidste århundrede, har måske ikke den højeste lydkvalitet. Men de udstråler retro stemning på samme måde som vinylpladen, der i øjeblikket rider på en succes bølge.

Den nye Mixxtape appellerer til samme hipster marked. En lille Bluetooth musik afspiller, der er indbygget i en rigtigt kassette – dog med magnetbåndet fjernet.

Under sin ydre nostalgi fungerer Mixxtape som alle andre digitale musik afspillere a la iPod, MP3 maskiner osv:

Melodier, podcasts og lydbøger kan overføres til Mixxtape fra en pc eller Mac via USB-kabel – og det hele styres på en lille LCD skærm på fronten.

Mixxtape kan arbejde med musik formaterne MP3, WMA, FLAC, OOG og WAV. Lydfilerne lagres på et  internt 8 GB MicroSD kort, som man kan udskifte med et større, hvis de 8 GB ikke er plads nok.

”Kassetten” kan aflevere musikken på tre måder: Via trådløst Bluetoot eller over et 3,5 mm hovedtelefon stik, hvor man også kan sætte et par højttalere til.

Den tredje vej er dog helt sikkert den, som alle retro-fans vil elske: Mixxtape kan puttes i en rigtig kassette-afspiller. Sådan en, som vi alle havde som del af ”Hi-Fi” stakken, i en kassetteradio i køkkenet, i en ghetto blaster eller i bilens lydanlæg.

Mixxtape er nemlig – ud over sit digitale indre – forsynet med et magnethovede, der forvandler bits og bytes til analoge musikalske toner.

Og for at det ikke skal være nok: Når Mixxtape kører, drejer spolerne lystigt med rundt. Ikke fordi de skal opsamle et magnetbånd, men for syns skyld. Det er da cool.

Placeringen i en gammel kassette-afspiller har dog en ulempe. Man kan ikke bruge Mixxtapes touch skærm til at hoppe mellem melodier, spole frem og tilbage. Mixxtape kan kun spille.

Kassettebåndoptagerens egne knapper fungerer (desværre) ikke med Mixxtape, for der er jo i virkeligheden ikke tale om et fysisk bånd, som bevæges frem og tilbage med motorer.

Heldigvis overvejer Mixxtapes opfindere fra Mixxim at tilbyde en trådløs fjernbetjening som ekstra udstyr, hvis Mixxtape bliver en salgs-succes fra begyndelsen.

Mixxtape kører 12 timer på en batteri-opladning. Med i pakken er et 8 GB MicroSD hukommelseskort, et USB kabel og et større antal sange fra små uafhængige pladeselskaber. Desuden kan man vælge mellem en gratis t-shirt eller et halssmykke.

Hvis man forudbestiller Mixxtape nu via Kickstarter, kan man få den retro musikafspiller til priser fra 50 USD – ca. 330 kroner. Levering vil ske i november – i god tid til at bruge den skægge nyhed som julegave….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Garmin smartwatch for golf freaks