Urnen er en grammofon plade

En komplet laptop på under 500 gram

Er du på udkig efter noget, der er lidt kraftigere end en smartphone eller en tablet? Eller synes du måske, at laptops og notebooks er for store at bære rundt på?

Måske du skulle tage et nærmere kig på den nye GPD Pocket, der ligner et vellykket kompromis med en lommevenlig størrelse og styrke nok til at kunne køre Windows 10.

Prisen på den lille GPD Pocket er ovenikøbet forbløffende lav.

Med sine 399 USD – ca. 2.850 kroner – er nyheden billigere end de fleste smartphones og meeeget billigere end Apples mindste MacBook eller MacBook Air, der også godt kunne være en konkurrent til GPD Pocket.

Mini laptoppen kommer med en 7 tommers skærm i Full HD kvalitet og et rigtigt fysisk tastatur, man faktisk godt kan skrive på med begge hænder.

Processoren er en Intel Atom x7-Z8700 med fire kerner, 4 GB RAM og 128 GB lager på flashdisk. En konfiguration, man kan genkende fra MacBook Air, der dog har en hurtigere Intel processor og en større skærm på 11 tommer.

Kabinettet er lavet af magnesium og indeholder både USB Type C og Type A stik, Micro HDMI til ekstern skærm, hovedtelefon stik, Wi-Fi og Bluetooth.

Batteriet har en kapacitet på 7.000 mAh, der skal kunne holde mini laptoppen kørende i 12 timer på en opladning.

GPD Pocket er meget mindre end en MacBook Air med 13,3 tommer skærm.

Som ekstra udstyr kan man få et lille eksternt 4G mobil, der forvandler GPD Pocket til en stor smartphone. Så ringe med laptoppen kan man såmænd også.

GPD Pocket vejer beskedne 480 gram. Til sammenligning lægger MacBook det dobbelte på vægtskålen.Dog med en større skærm på 12 tommer.

Den cool lille pc kan i øjeblikket forudbestilles via Indiegogo til ovennævnte 399 USD. Når intro perioden er overstået, stiger prisen til 599 USD – ca.  4.250 kroner. Det er under halv pris af en (lidt større) Apple Mac.

GPD er en kinesisk fabrikant, der tidligere har været specialiseret i at bygge spil konsoller, game tilbehør, set-top bokse til tv og lignende. Pocket er den første pc fra firmaet.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urnen er en grammofon plade