Loft lampen blinker rødt, når luften er snavset

Friskbagt og varm pizza lige til døren

Alle, der bestiller pizza til levering i sit hjem eller på kontoret, kender udfordringen:

Når den lækre sprøde og varme pizza at blive kold og slatten, inden den når frem til din hoveddør fra pizza mandens hede ovn?

Selv pakket ind i termoposer og kørt direkte fra ovn til modtager kan det sagtens gå galt. I bedste fald modtager man så en lunken pizza med sit yndlings snask på toppen.

I Californien forsøger en ny kæde at gøre op med traditionel pizza tænkning. Ved hjælp af moderne teknologi vil Zume Pizza sikre, at pizzaerne er helt frisk bagte og meget varme, når de kommer frem til kunden.

Hemmeligheden ligger i, at Zumes lastvogne er kørende køkkener. Lastrummet er fyldt med flere pizza ovne og en robot til at styre fremstilling af pizzaerne.

Lige nu styres vognen af en almindelig chauffør, der bærer pizzaen fra bilen og ind til kunden. Men på sigt vil Zume indføre selvkørende og førerløse biler. Så fremover bliver pizzaer den rene robot vare.

Teknologien har Zumes biler nemlig allerede ombord. I hvert fald noget af den. Robot kokken styres nemlig af GPS, så den kender modtager adressen og først går i gang med den bestilte pizza præcist de minutter, det vil tage at køre hen til adressen.  Vel ankommet får Zume kunden en helt friskbagt pizza.

Det siger sig selv, at bestillinger hos Zume foregår næsten udelukkende via internet. Zume vilholde antallet af medarbejdere nede på et minimum og automatisere pizza produktionen så meget som muligt.

Lige nu er udvalget af pizzaer hos Zume begrænset, når man sammenligner med menukortet på traditionelle pizzarier.

Det skyldes, at robot kokken ikke kan håndtere uanede mængder af fyld til pizza’en. Desuden fås Zumes pizzaer kun i én størrelse – af hensyn til logistikken omme i det mobile køkken.

Zume Pizza er stiftet af Alex Garden, der tidligere har arbejdet hos Microsoft og spilfirmaet Zynga. Sammen med sin partner Julia Collins har de skabt et mad koncept, der også på andre punkter end robotten er usædvanlig for pizza branchen.

Således kommer alle råvarer fra lokale farmere. Ikke noget med at købe stort ind hos en fødevare gigant, hvis produkter kan være fremstillet alle mulige steder i verden.

Råvarerne er så vidt muligt økologiske og de æsker, pizzaerne leveres i, fremstillet 100 pct. af sukkerrør fibre. Alt inklusive mærkater og kvitteringer kan genbruges….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Loft lampen blinker rødt, når luften er snavset