Droner fungerer fint som paraply

Tortillas pose ved, om man har drukket

Hold øje med denne pose chips, for den holder øje med dig og dine drikkevarer.

Drikker du for meget alkohol, mens du gnaver franske kartofler med tortilla smag i dig, skifter ringen på posen farve til advarende rød. Ånder du på posen uden at have drukket vin, øl eller anden sprut, vil Tostitos posen svare med en klar grøn kulør.

Og ikke nok med det. Posen kan såmænd også ringe efter en Uber, når man har fået lidt inden for vesten. Så kan man blive kørt hjem og ikke selv sidde beruset bag rattet.

Ideen til den intelligente pose kommer fra amerikanske Frito-Lay, der bl.a. producerer Tostitos, og fra firmaets kreative reklamebureau Goodby Silverstein & Partners.

Den såkaldte Tostitos Party Bag sælges (desværre) kun i et begrænset tidsrum. Mere præcist op til USA’s største sportsbegivenhed – Super Bowl – der foregår søndag den 5. februar.

Erfaringer viser, at netop den dag ryger der enorme mængder chips og dåseøller ned i maven på american football interesserede. Enten hvis de har gaflet sig til en billet til kampen – eller snarere når de følger begivenheden hjemme på sofaen eller på værtshus.

Frito-Lay håber at kunne fjerne mindst 25.000 biler fra gaderne på Super Bowl aftenen og dermed være med til at forhindre en masse spritkørsel og trafik uheld.

Samme aften giver Uber i samarbejde med organisationen Mothers Against Drunk Driving (MADD) 10 USD rabat på køreture under og efter Super Bowl.

Hemmeligheden i Tostitos Party Bag ligger i et par bittesmå elektroniske chips og et display, som er integreret i posen med tortilla chips.

Den ene mikrochip rummer NFC (Near Field Communication), der kan kommunikere trådløst med en gratis app på mobiltelefonen. Den opsamler alkohol måler resultatet og ringer efter en Uber taxa. Det eneste, man skal gøre, er enten at indskanne chipsposens stregkode i ens Uber app eller taste de tilhørende tal.

Den anden chip med sensor er indstillet til at kunne opdage selv små spor af alkohol, når en bruger ånder på Tostitos posen.

Frito-Lay understreger, at Tostitos posen ikke kan bruges som seriøs sprut tester eller ”breathalyzer”, der måler alkohol niveauet i brugerens blod.  Chips posen kan kun registrere, om den person, der ånder på den, har drukket eller ej. Ikke hvor meget.

Jeg skal ikke her komme ind på, hvorvidt Uber er lovligt eller ej, eller om Uber er bedre eller dårligere end traditionelle taxaer.

Blot konstatere, at den amerikanske Tostitos idé er rigtig god – og en fin illustration af, hvad man kan gøre med moderne trådløs elektronik. Måske den ligefrem bliver kopieret i Danmark….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Droner fungerer fint som paraply