Vroom til de små

Mobilen tager fotos af varme

(Foto: Cat)

Caterpillar med kælenavnet Cat er nu om dage meget andet end bulldozere og gravemaskiner, der får enhver lille drengs hjerte til at banke hurtigere og øjne til at lyse.

I dag er Cat også arbejdstøj, sko, værktøj og mobiltelefoner, der er lakeret i den amerikanske fabrikants velkendte gule og sorte farver.

Cat telefonerne skal selvfølgelig ligne entreprenør maskinerne. Det er ”håndværker” mobiler, som kan tåle lidt af hvert.

Til gengæld er det lykkedes Cat at få optimeret designet, så firmaets smartphones ikke længere ser klodsede ud.

OK – man kan godt se, at de er ekstra polstrede mod styrt, fald, snavs osv. Men de er slet ikke voldsomt store og tunge at gribe om.

Den nye telefon kan tåle vand,snavs, mudder og fald åfra 1,8 meters højde ned på sten eller stål. (Foto: Cat)

 

Det gælder også for den helt nye Cat S62 Pro. Det er en forbedret udgave af sidste års S62 model, der har fået bedre specifikationer og et pænere og mere neutralt udseende.

Det store hit i Cat mobilen er dets termiske kamera, som praktisk talt ingen andre smartphones på markedet kan byde på.

Kameraet tager billeder af temperaturer. Det kan man f.eks. bruge til kreative fotos af nærmest selvlysende kroppe.

Håndværkere og ingeniører vil anvende den såkaldte FLIR Lepton teknologi til at identificere varme eller kolde områder. Det kan f.eks. være praktisk, når man vil måle, om et hus er godt isoleret.

Termo-kameraet i Cat S62 Pro kan tage billeder med fire gange bedre opløsninger end sidste års model. Desuden kan det nu fungere i et større temperatur område fra minus 20 til plus 400 grader Celsius.

Man kan tage helt anderledes billeder med Cat telefonens ene kamera. Her ser man f.eks. temperatur forskellene på en levende plante og omgivelserne omkring den. (Foto: Cat)

Cat’ens almindelige kamera – for sådan et har telefonen naturligvis også – er noget mindre imponerende.

På bagsiden sidder en enkelt billedskyder på 12 megapixel, mens selfies tages med en 8 megapixel billedsensor på fronten.

Det er skuffende, når man tager Cat telefonens pris i betragtning. Selv telefoner under 1.000 kroner har bedre kameraer at byde på.

Heller ikke den øvrige elektronik er til at håbe hurra for. Cat går efter folk, der har brug for, at telefonen er supersolid. De er ligeglade, om mobilen kan deltage i et kapløb om at være markedets hurtigste.

Motoren i Cat S62 Pro er således en Snapdragon 660 mellemklasse processor, der har 6 GB RAM og 128 GB lager at sprede sig på. Styresystemet er Android 10, og batteriet leverer 4.000 mAh.

Skærmen er på 5,7 tommer og af LCD typen. Ikke den mere moderne OLED, der normalt giver klarere og mere kontrastrige billeder. Displayet kan vise Full HD+ kvalitet med 2.160 gange 1.080 punkter.

Hvad vigtigere er, at skærmen er pakket godt ind, så den ikke går i stykker for ingen ting. Den har rammer i gummi og ligger bag et tykt lag Gorilla Glass, der er immunt mod ridser og kan betjenes med både snavsede fingre og handsker.

Når vi nu er ved det hårdføre: Cat S62 Pro opfylder de helt nye og skærpede MIL-STD-810H krav fra det amerikanske militær. De fleste andre håndværker-mobiler klarer kun de tidligere og lidt svagere 810G krav.

I praksis betyder det, at Cat telefonen kan overleve et fald på 1,8 meter ned på en overflade af stål eller sten. Den kan også klare 35 minutter under vand i 1,5 meters dybde uden at drukne. Naturligvis er den så også ligeglad med regn, sne, støv, mudder osv.

Kælenavnet ”håndværker mobil” siger meget om den typiske købergruppe af telefoner som Cat. Faktum er imidlertid, at disse smartphones er lige så populære hos outdoor folket og sportsfolk.

Sejlere, vandrere, bjergbestigere, campister og mennesker, der gerne vil se ud, som om de er eventyrere, elsker også den slags gadgets.

Den danske pris på CAT S62 Pro er endnu ikke offentliggjort, men internationalt koster den 749 US dollars. Det svarer til knap 5.000 kroner….

Cat S62 Pro ser noget mindre voldsom ud end de fleste andre håndværker-telefoner. Det ene af de ti kameraer på bagsiden tager termiske billeder. (Foto: Cat)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vroom til de små