Apple tror på en fremtid med tablets

Hvor er det mon bedst at studere?

Den berømte engelske avis The Times laver hvert år en rangliste over de universiteter, der har det bedste ry og den bedste undervisning på denne klode.

Næppe overraskende har englænderne placeret sine to mest berømte universiteter helt i top. Oxford er nummer ét i verden ? Cambridge nummer to. Man er vel lokal-patriot.

Den øvrige Top-10 domineres ellers helt af amerikanske universiteter. Briterne har lige fået en tredje med på årets niende-plads.

Faktisk sidder briter og amerikanere også, når man udvider til en global Top-20. Her kan kun ét tredje land sneget sig ind hos det fornemme selskab. Det er Zürichs tekniske universitet ETH i Schweiz med en flot 11. plads.

Oxford i England har verdens bedste universitet. Mon ikke det ville glæde den gode kriminal-kommissær Morse? (Foto: Osvathpeter / Pixabay )

The Times Higher Education vurderer alverdens universiteter på fem områder ? kvaliteten af undervisning, forskning, hædrende omtale, internationale perspektiver og betydning for erhvervslivet.

Hvis man kipper med Dannebrog, får man sig en slem skuffelse, når man pløjer listen over verdens 200 bedste universiteter igennem. Danmark har tre med, men de ligger godt nok langt nede.

The Times vurderer Københavns Universitet til at være landets bedste og udstyrer den med en 101. plads på globalt plan. Aarhus Universitet kom lige efter på position 115, mens man skal søge efter Danmarks Tekniske Universitet nede på 184. pladsen.

Det højest rangerende universitet i Skandinavien er Karolinska Instituttet i Stockholm på en flot 41. plads, mens Lunds universitet lander på en global 96. plads?.

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple tror på en fremtid med tablets