Video projektoren får comeback i hjemmet

VR, AR og den virkelige verden

2016 var et stort år for de spændende nye fænomener Virtual og Augmented Reality (VR og AR). Adskillige nye systemer og masker/briller/headset kom på markedet, samtidig med at både spil-industrien, medieselskaberne og reklame-branchen kappedes om at komme med (til dels vildt ) positive prognoser.

Her i 2017 er markedet fortsat domineret af de samme tre-fire spillere. Samsung med Gear VR, Facebook (Oculus Rift) og Sony (Playstation VR) har solgt over 60 pct. af VR og AR headsættene i andet kvartal af i år.

Ifølge analyse firmaet IDC blev der solgt 2,1 millioner enheder på verdensbasis i april, maj og juni. Det er 25,5 pct. flere end i samme periode sidste år. I hele første halvår har salget været på knap fem millioner styk.

Det er meget små tal sammenlignet med, hvor mange smartphones, laptops eller selv smartwatches, publikum kaster sig over.

Markedet er desuden totalt domineret af Virtual Reality. 98 pct. af de solgte headsets i år er til VR – ikke AR.

Måske det forhold ændrer sig på lidt længere sigt. Både Apple og Google har præsenteret AR udviklings-kits til deres platforme her i foråret, men AR headsets, som forbrugere har råd til, kommer næppe før til næste år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Video projektoren får comeback i hjemmet