Højttaleren til det hele

Vi køber færre pc’er

(Foto: Austin Poon / Unsplash)

Det er ikke kun salget af smartphones, der går ned for tiden, Folk køber også færre pc’er igen, viser de seneste nye analyse-tal fra Gartner.

Forklaringerne på de to dyk i salget er dog forskellige:

Færre mobiltelefoner skyldes, at publikum synes, at de alle ligner hinanden. De bliver bare dyrere og dyrere uden at tilbyde afgørende nyt.

 

(Infografik: Statista.com)

Derfor kan man godt hoppe et modelskifte over og bruge pengene til noget andet. Ens nuværende mobil kan godt leve et år længere. I hvert fald, hvis den allerede har 5G.

Pc’ernes fald i salget skyldes Corona: Mens pandemien rasede, købte folk pc’er som aldrig før, fordi de nu skulle arbejde hjemmefra eller undervises online.

Efter flere års stilstand gik pc-salget op med over 10 procent i 2020 og 2021. Sidste år blev der på verdensplan købt 340 millioner nye pc’er. Det højeste antal siden 2012.

Her kan man se, at både salget af pc’er og smartphones falder fra 2021 til 2022. (Grafik Gartner)

 

Nu regner analytikerne fra Gartner med, at opturen vil blive afløst af en næsten lige så stejl nedtur ni procent her i 2022:

”En perfekt storm af geo-politisk kaos, høj inflation, valuta usikkerhed og leverings-problemer har ramt it-industrien. Både professionelle brugere og konsumenter er holdt op med at købe så mange pc’er,” forklarer Ranjit Atwal. Han er senior direktør for analyse hos Gartner.

Atwal mener, at salget vil falde mest til private hjemme-købere end hos virksomheder og den offentlige sektor. Totalt set vil salget i 2022 dog stadig ligge højere end i 2019 – før Corona.

Dengang gik det allerede en smule frem for pc-salget på grund af Microsofts stop af støtte til Windows 7. Det nye Windows 10 krævede desuden, at mange ældre pc’er måtte udskiftes til nye….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Højttaleren til det hele