Klassisk Mini bliver helt elektrisk

Kender du din lokale batteri-ordning?

(Foto: Roberto Sorin / Unsplash) intro

Der bliver genbrugt flere batterier i Danmark end nogensinde før, men det må være de samme mennesker, der gør det.

En ny undersøgelse viser nemlig, at 44 procent af danskerne slet ikke kender til deres lokale ordning for indlevering af batterier – og derfor ikke sender dem til genbrug.

Det er et problem, når der fra politisk hold bliver gjort så meget for at undgå, at danskerne smider gamle batterier i det almindelige husholdnings-affald – eller endnu værre direkte ud i naturen.

Overordnet set blev 52,5 procent af de batterier, som blev solgt i 2020, genbrugt. Det er knap fem procent flere end i 2011, men et fald på 3,2procent i forhold til 2019.

Tallene stammer fra Elretur, der er Danmarks største kollektiv-ordning for indsamling og genbrug af elektrisk og elektronisk udstyr samt batterier.

Kun 44 procent af danskerne siger, at de kender til kommunernes indsamlings-ordninger for brugte batterier. (Foto: Elretur)

Her kan man konstatere, at 2.655 tons batterier blev indsamlet til genbrug i 2020. Det er næsten 1.000 tons flere end i 2016 eller en stigning på 58 procent.

Med i billedet skal dog, at danskerne købte mange flere batterier. I 2016 var det 3.939 tons og i 2020 godt 5.057 tons.

Ifølge Elretur har 97 af 98 danskere kommuner fleksible og bekvemme ordninger, som danskerne kan benytte sig af, når de vil aflevere deres udtjente batterier til genbrug.

Alle kan aflevere dem på genbrugs-pladsen. Bor man i en etage-ejendom, vil der ofte være en fælles beholder til brugte batterier eller en miljøkasse til såkaldt farligt affald.

Bor man i hus, vil kommunen tilbyde enten en miljøkasse eller en pose-ordning, hvor de gamle batterier placeres i – oven på skraldespandne til restaffald.

”Vi er på rette vej. Kan vi øge kendskabet til de gode ordninger ude i kommunerne, har vi en stor mulighed for at øge indsamlingen af brugte batterier væsentligt. Når en procent er lig med 50 tons, er det store tal, vi har med at gøre,” forklarer direktør Morten Harboe-Jepsen fra Elretur….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk Mini bliver helt elektrisk