Frisk luft a la B&O

Smarte hjem er til sikkerhed

(Foto: Geralt / Pixabay)

I de senere år er det blevet helt almindeligt, at også danske familier udstyrer deres hjem med ”smarte” enheder.

For de fleste af ”first moverne” har bare nyheden nok været det vigtigste, at man kunne forbinde alle mulige ting i boligen og gøre hjemmet intelligent at betjene.

Nu viser en ny analyse, at det vigtigste argument for forbrugerne at købe smart home produkter er sikkerhed. Alarmer, videokameraer, dørspioner, røg-sensorer osv er hoved-argumentet for at investere penge i smarte nye gadges og systemer.

Den trend reagerer fabrikanterne selvfølgelig straks på. Amazon har f.eks. taget patent på, at firmaets Ring dørklokke-kamera kan genkendte besøgende på deres ansigter, øjne, hudtype, stemme, gang-art og sågar duft eller lugt.

Bliver den slags dørklokker almindelige, baner de vej for et helt nyt overvågnings-samfund. Amazon har nemlig også en Neighbour app, hvor folk på f.eks. en villavej kan kontrollere hinandens hjem, opsamle video-materiale til politiet og direkte tilkalde sikkerheds-firmaer, hvis en af sensorerne melder om noget mystisk eller farligt.

(Infografik: Statista.com)

Hvor stor efterspørgsel der er efter de nye smarte sikkerheds-løsninger, viser en ny analyse fra Statista:

Ifølge den var udbredelsen af videokameraer og bevægelses-sensorer helt nede i 0,2 procent i de vestlige lande, analytikerne tjekkede.

I 2023 vil det være 4,3 procent af alle husholdninger på verdensbasis. Da vil 3,2 procent af boligerne også have smarte låse, der er forbundet til tingenes internet (IoT).

Vækst-prognoserne for perioden 2023 til 2026 er endnu højere. Sikkerheds-kameraer vil blive 2,8 procent mere udbredte end i dag og smarte låse med mere end 2,2 procent. Bevægelses-sensorer vil kun sprede sig 1,5 procent mere.

I 2020 omsatte branchen for smarte sikkerheds-løsninger til private hjem for over 8,5 milliarder dollars – ca.  56 millliarder kroner – alene i USA, Kina, Japan, Sydkorea og Storbritannien tilsammen. Det svarer til 20 procent af verdens-salget….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk luft a la B&O