Loewe brøler igen

Tre milliarder er uden internet

(Foto: John Schnobrich / Unsplash)

I Danmark er vi godt forkælede, fordi alle har adgang til internet. Langt de fleste også til hurtige bredbånds-linier med downloads på mindst 100 Mbit i sekundet.

Sådan er det bare ikke alle andre steder i verden. Ifølge en ny analyse er der 2,9 milliarder mennesker verden, som fortsat er udelukket fra at gå online.

4,9 milliarder mennesker bruger i dag internet til information, underholdning, uddannelse og kommunikation, fortæller International Communication Union (ITU).

Det er 800 millioner flere end i 2019. En voldsom stigning, som ITU bl.a. tilskriver et ”Covid boost:”

”Mange restriktioner og skole-nedlukninger – parret med folks øgede behov for nyheder, offentlige services, sundheds-opdateringer, online banking og internet indkøb har givet et boom,” fortæller tele-analytikerne.

(Infografik: Statista.com)

ITU advarer dog samtidig om, at der stadig ligger et stort arbejde i at sikre, at en tredjedel af klodens mennesker kan komme online.

De sorte huller i internet-dækning finder man næsten udelukkende i udviklings-lande. Her bor 96 procent af verdens off-line befolkninger.

Den store forskel mærkes også mellem større byer og på landet. Ifølge ITU er internet dobbelt sp udbredt i byer som i land-områder – 76 mod 39 procent.

Den raske udbredelse af internet kan også ses i et antal tal: Så sent som i 2018 var internet-brugere i mindretal i verden. Dengang var 3,7 milliarder online – 3,9 milliard ikke….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Loewe brøler igen