Robotten skiller gamle iPhones ad

Kender du forkortelsen?

(Foto: Linkedin Sales Solutions / Unsplash)

Man skal ikke være mange dage i it-branchen eller bruge internet og sociale medier i særligt lang tid, før man støder på et utal af forkortelser.

Ganske kort tid efter tager man så sig selv i at bruge dem. Alle andre gør det jo, og forkortelserne har udviklet sig til nærmest af blive tech-verdenens officielle sprog.

I morgen fredag den 29. oktober holdes den officielle International Internet Day 2021 i verden. En god anledning til at kaste et lidt kritisk blik i spejlet.

Det er præcist, hvad den engelske specialist i personlige smartphone covers – Case24.com/uk – har gjort.

Her har man ganske enkelt ladet det professionelle analyse værktøj Ahrefs undersøge, hvilke internet-forkortelser de fleste mennesker søger på. De må jo være de udtryk, som folk har sværest ved at forstå.

Sms’er på mobilen indeholder også masser af forkortelser. Kender du dem alle? (Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

SMH – Shake My Head – er klart den mest søgte internet-forkortelse. Hver måned kigger 897.000 mennesker i gennemsnit efter de tre bogstaver på Google.

Ifølge det britiske leksikon Urban Dictionary bruges SMH især som et svar på situationer, som man finder dumme eller latterlige.

Med over 400.000 søgninger om måneden lander forkortelsen LMAO – Laughing My A** Off. Rigtigt mange er sikkert stødt på forkortelsen I deres online og sms-kommunikation uden at vide, hvad den betyder.

Lige efter følger s¨TBH – To Be Honest – på tredjepladsen. Den har i gennemsnit 398.200 søgninger om måneden hos Google.

Ifølge Google Trends er den hurtigst voksende forkortelse GOAT – Greatest Of All Time. Den er gået frem med 300 procent i søgninger i det seneste år og er nu landet på 215.700 om måneden.

Case24.com/uk har gennemført sin analyse den 4. oktober 2021, så dens indhold er rimelig aktuel….

Her er de 20 internet-relaterede forkortelser, som folk oftest søger på. (Grafik: Case24.com.uk)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robotten skiller gamle iPhones ad