Kostbar Apple klud

Hvem stoler vi mest på?

(Foto: Tung Nguyen / Pixabay)

Stol på mig – jeg er læge. Denne gamle frase, som vi har hørt i utallige tv-serier og film, holder stadig. Også, selvom nogle anti-vaccine-folk har forsøgt at nedgøre doktor-erhvervet her under Corona pandemien.

Læger er fortsat verdens mest betroede erhverv. Det viser en ny global analyse, som Ipsos har lavet. Den afslører, at 64 procent har tillid til deres doktormand m/k. Kun 10 procent stoler ikke på læger. Alt i alt giver det en positiv score på 54 procent.

Videnskabsfolk og forskere følger lige efter med 51 procent, mens lærere erobrer den tredje plads i Top-3 med 43 procent.

I den anden ende har politikere den laveste tillid hos folk. Både politikere generelt og ministre specielt. Nemlig en minus-score på henholdsvis 52 og 39 procent.

Ifølge Ipsos stoler indbyggerne i Malaysia og Indien mest på deres politikere. 18 og 19 procent i de to lande tror på deres folkevalgte og deres løfter.

Helt galt ser det ud med tilliden til i Argentina og Colombia. Her stoler kun tre og fire procent af befolkningen på politikerne….

(Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kostbar Apple klud