Atomkraft i lomme-størrelse

Google udfordrer Apple

(Foto: Google)

Fra tid til anden støder man på nye mobiler, som man bare ærgrer sig over, at de ikke bliver markedsført i Danmark.

Googles Pixel telefoner er sådan et eksempel. De er pæne hits for Google i USA og en række andre lande, men her i vores lille land må vi nøjes med, at de bliver parallel-importeret og solgt i få butikker. Google selv markedsfører dem ikke.

Desværre ser det også ud til at være tilfældet med de nye Pixel 6 og Pixel 6 Pro telefoner, som nu er officielle efter flere måneder med konstante foromtaler og lækager om deres kvaliteter.

Udefra er nyhederne befriende anderledes end flertallet af andre smartphones. Googles farvevalg er forfriskende, og især Pixel Pro modellen virker dyrere, end den er. Dertil kommer, at telefonerne nu er vandtætte

Googles design og farvevalg er forfriskende anderledes end på de fleste andre smartphones. (Foto: Google)

Google har altid scoret højt på kamera-kvaliteten i sine mobiler. Formentlig vil det også være tilfældet med Pixel 6 og Pixel 6 Pro. De har fået meget større billed-sensorer end tidligere og selvfølgelig forbedret software med kunstig intelligens.

Pixel 6 kommer med et ultra vidvinkel objektiv på 12 megapixel, mens Pro modellen også har en telelinse på 48 MP. Samtidig er selfie-kameraerne udvidet til henholdsvis 8 og 11,1 MP. Et bevis på, at Google answer selvportrætter er mere end sjov. Front-kameraerne er f.eks. blevet vigtigere til videomøder.

Standard modellen er udstyret med et 6,4 tommers OLED display i Full HD kvalitet på 1.080 punkter. Storebror Pro med 6,7 tommer, Quad HD luksus og 1.440 pixels pr. tomme. Begge har hurtig 120 Hz billed-opdatering og fingeraftryks-skanneren gemt under det ridsefaste Gorilla Victus glas.

Mest opsigtsvækkende er nok, at Google for første gang bruger sin egen processor i smartphones. Tensor hedder Googles egen motor, som efter rygterne at dømme produceres i samarbejde med Samsung.

Man kan altid diskutere, om dette mavebælte er elegant, men her har Google placeret kameraerne på Pixel 6. (Foto: Google)

Tensor er en trussel mod Qualcomms dominans i Android telefoner. Ligesom Apple har Google ønsket at blive mindre afhængig af de store chip-fabrikanter.

Microsoft er tilsyneladende på vej til at gøre det samme i sine laptops  over for Intel, og den seneste nyhed fra Kina er, at OPPO også vil udvikle sin egen motor. I givet fald kan det betyde, at fremtidige OnePlus telefoner kommer uden Snapdragon processorer.

Alle specifikationer på Googles nye Tensor chip er endnu ikke frigivet, men de skal ligge i klasse med Qualcomms seneste Snapdragon 888 processor. Desuden skal Tensor overgå den i kunstig intelligens og kvaliteter, når det gælder kameraer, video og Augmented Reality (AR).

Batterierne er på henholdsvis 4.614 og 5.003 mAh. De har hurtig opladning via både kabel og trådløst og skal sikre mindst 24 timers drift med alle kræfter sluppet løs. Tænder man for en spare-funktion, opnår man mindst 48 timer på en opladning.

Endelig er Google Pixel 6 og 6 Pro de første telefoner på markedet, der leveres med det helt nye Android 12 styresystem ombord. Det kommer først senere i år på mobiler fra f.eks. OnePlus og Samsung.

Måske mest overraskende i de nye Google Pixel 6 og 6 Pro er nok priserne. De ser meget attraktive ud for telefoner med kræfter i topklassen.

På det amerikanske marked skal Pixel 6 koste fra 599 dollars eller ca. 4.000 kroner, mens man skal betale 899 dollars – ca. 6.000 kroner – for Pro modellen. Det lyder som en udfordring for Apple og Samsung….

Google har udviklert sin egen Tensor processor, der skal ligge i klasse med Qualcomss bedste. (Foto: Google)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Atomkraft i lomme-størrelse